VIDEO Maarja kooli sünnipäevalaulu solist oli ooperilaulja Reigo Tamm

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Tartu Maarja kool tähistab iga aasta oktoobris sünnipäeva, kuna kooli esimesel tegutsemisaastal, 29 aastat tagasi ehk 1994. aastal ei saadud õppetööga alustada kohe 1. septembril. Kooliruumide ehitus Jaamamõisa hoones ei olnud siis veel lõpetatud.

Seepärast ongi Tartu Maarja kjuurdunud traditsioon tähistada sünnipäeva esimese õppeperioodi lõpus. See tähendab, et õpetajate ja õpilaste tänavune väga oodatud pidu leidis aset reedel.

Sügisevärviline nädal

Direktor Jaanus Rooba sõnul oli neil mitte ainult üks pidu ühel päeval, vaid lausa terve sünnipäevanädal.

Esmaspäeval püüti kanda violetseid riideid või vähemalt ühte violetset riideeset, teisipäeva märksõna oli punased riided, kolmapäeval kollased, neljapäeval oranž ja reedel rohelist värvi riided. Värvilise nädala kulminatsiooniks oli sügise loodust meenutav suur sünnipäeva tort.

Kõige parem kingitus!
Kõige parem kingitus! Foto: erakogu foto

«Sünnipäeva puhul lõime muidugi kooli saalis ka kõvasti laulu ja tantsu,» kirjeldas direktor. «Sel aastal kutsusime esinema ooperilaulja Reigo Tamme ja pianist Johan Randvere, kes andsid meile suurepärase klassikalise muusika kontserti.»

Tantsu ja lauluga.
Tantsu ja lauluga. Foto: erakogu foto

Pikendatud õppe noormees Andero mõistis nooti ja lausus: «Nii hästi laulab, et näe, isegi päike tuli välja. Pilved laulis eest ja päike hakkas särama selle laulmise peale!»

Iga aaria lõpus hüüdis Andero mitu korda: «Braavo, braavo, braavo …» Kontserdi kulminatsiooniks oli võimas õnnesoovilaul, mida kõik kaasa laulsid.

Maarja kooli 29. sünnipäev.
Maarja kooli 29. sünnipäev. Foto: erakogu foto

«Ka leidis sel aastal kooli vilistlastele aset eraldi pidu, mis algas korvpallimatšiga meie kooli sõprade ja vilistlaste vahel,» lisas direktor. «Seekord võitsid sõbrad 50 : 29. See-eest võitis vabavisete võistluse Maarja külas elav meie kooli vilistlane Oleg Ivanov.»

Pärast korvpallimängu algas ühine pidusöögiaeg ja disko.

Direktori sõnul on vilistlaste pidu tänuväärne sündmus, kuna õpetajatel on siis võimalus oma kunagisi õpilasi näha ning ka vilistlased ise jagavad kogu südamest tänusõnu ja rõõmu koolile, mida nad mäletavad kui kohta, kus möödus nende ilus lapsepõlv.

Juubeliaasta läheneb

Järgmisel aastal saab Tartu Maarja kool 30-aastaseks.

Tartu kui 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna programm kannab nime «Ellujäämise kunstid». Direktor Jaanus Rooba sõnul on neil sel puhul kavas korraldada konverents, mis toimub 24. aprillil ERMis ning kannab pealkirja «Aja väärtus». Mõeldud on see kõigile Maarja kooliga sarnaste koolide ning hoolekande töötajatele, aga ka Maarja kooli vilistlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles