Tartu 2024 reklaamib end ülikoolilinnas keelatud pürotehnikaga

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu kultuuripealinna aastat reklaamib sotsiaalmeedias Noëpi muusika taustal ilutulestik, mis on siin nüüd keelatud.
Tartu kultuuripealinna aastat reklaamib sotsiaalmeedias Noëpi muusika taustal ilutulestik, mis on siin nüüd keelatud. Foto: Kuvatõmmis videost

Tartu linnavalitsus teatas juuni lõpus, et on otsustanud piirata linnas ilutulestiku kasutamist, vähendamaks liigset müra ja keskkonnakahjusid. See tähendab, et edaspidi ei tohi Tartu avalikel üritustel kasutada keskmise ja kõrge ohutasemega ilutulestikke, sama keeld kehtib ka kõigil Tartu linnalt toetust saanud üritustel.

Ometigi on tulevast kultuuripealinna ning selle auks valminud tunnuslaulu tutvustavas videos korduvalt näha ilutulestikku. Nimelt andis videos esinev elektroonilist poppmuusikat viljelev Noëp möödunud reedel välja pala nimega «Young Blood City» ning SA Tartu 2024 asus oma sotsiaalmeedia kontol seda samal päeval ka levitama. Ehkki muusikapala ise räägib nooruslikust energiast, mis tõmbab alati Tartusse tagasi, pole reklaamvideos nähtav pürotehnika tudengilinna teretulnud.

Noëp kasutas tunnusloo turundamisel oma staadionikontserdilt pärit ja juba legendaarseks saanud videoklippi, mille eesmärk oli teha teavitust värskelt ilmunud loole, selgitas SA Tartu 2024 kommunikatsioonijuht Krõõt Filippov. «Video ja selles kasutatud suurkontserdi visuaalid on artisti enda kunstiline valik,» ütles Filippov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles