GALERII Mängufilmi «Tähtsad ninad» esitlustuur jõudis Tartusse

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy

18. oktoobri õhtul oli tartlastel võimalik Lõunakeskuse Apollo kinos kohtuda mängufilmi «Tähtsad ninad» osatäitjate ja võttegrupiga ning koos nendega uusimat Eesti koguperefilmi vaadata.

Filmis mängivad peaosi Ruben Tolk, kes kehastab filmis Oliveri, ning Robert Alexander Peets, kelle tegelaskuju Sass on Oliveri parim sõber ja äripartner.

Peetsi sõnul on ta filmi juba kaks korda näinud ning ennast oli alguses ekraani pealt väga imelik vaadata. Sama tõdes ka Tolk, kelle sõnul oli filmi esimene kord vaadata kõige põnevam, sest siis oli kõik uus ja üllatav.

Kuna filmivõtted toimusid 2021. aasta suvel, siis oli noormeeste sõnul ka seetõttu filmis ennast kummaline vaadata. Tolgi sõnul möödus võtteperiood väga meeleolukalt ning eriti lõbusaks tegi selle koomik Mattias Naan, kes filmis tema isa mängis.

Tegemist on koguperefilmiga ja Peetsi arvates sobibki see eelkõige vaatamiseks lastele, aga ka täiskasvanutel on seda lõbus vaadata. Seda, kas Peets tulevikus veel mõnes filmis kaasa lööb, ei osanud ta öelda, kuid Ruben Tolgil on juba uus roll Eesti ja Soome koostöös valmivas ajaloolises draamas «Sa pole üksi», mille võtted praegu käivad.

Filmi režissööri Ingomar Vihmari hinnangul on film pealtnäha lõbus, kuid selles on peidus ka õpetlik külg. «See film annab võimaluse rääkida olulistest teemadest – nagu peresuhted, aga ka töö, eneseteostus, raha ja edukultus – lahedal moel nii laste kui vanematega,» rääkis ta.

Enamik filmivõtteid toimus just Tartus. Vihmari sõnul oli laual ka teisi võttepaiku, kuid Tartusse jõudes oli tunne õige ning nõnda saigi Emajõelinnast filmi keskne võttepaik.

Esitlustuur saab punkti pühapäeval Pärnus, kus filmi näidatakse režissöör Ingomar Vihmari koduteatris Endla.

Millest film «Tähtsad ninad» räägib?

13-aastased Oliver ja Sass meisterdavad tööõpetuse tunnis ninakujulise prillihoidja, mis äratab ootamatult salapärase suurinvestori huvi. Samal ajal näeb Oliveri hiljuti koondatud isa vaeva, et leida uus ametikoht.

Poisid on iseseisvaks äriajamiseks aga liiga noored ning nii tekibki Oliveril plaan, kuidas kaks kärbest ühe hoobiga tabada – nad palkavad oma firmat juhtima Oliveri isa ning päästavad sellega ka vanemate karile sõitnud abielu!

Konks on aga selles, et Oliveri isa ei tea, et töötab oma poja ja tolle sõbra Sassi heaks. Algab hoogne topeltmäng, mis eskaleerub, kui poisid saavad teada, mis on salapärasel investoril tegelikult plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles