Fotod Elvas toimus tüdrukute judopäev, mis tõi saali ligi 50 noort

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy

Elva spordihoonesse kogunes möödunud nädalavahetusel ligi 50 neidu, et teist aastat järjest pidada tüdrukute judopäeva. Omavahel tutvuti ning jagati kogemusi ning õpiti senseide käe all uusi tehnikaid.

Judopäeval osalesid kaheksa Eesti judoklubi noored, keda treenisid tatami treeningutel senseid Riina Toomis ning Jaanus Olev vastavalt Tartu Do ning Tallinna Dokyo klubist. Näiteks õpiti uusi tehnikaid ning paarisharjutusi.

Sellele eelnenud soojenduse ehk taiso viis läbi 15-aastane Emma-Melis Aktas, kes on võitnud tiitlivõistlustelt juba mitu medalit. Ka rääkis oma sportlasteest ning jagas teadmisi teinegi noor, 23-aastane Annika Karilaid.

Samas polnud judopäeva keskmes ainult treeningud, vaid rõhku pandi ka spordiala põhiväärtustele, milleks on sõprus, austus, julgus ning viisakus. Need olid seal korraldaja Evelin Pihlaku sõnul ka tuntavad. Armas oli näha, kuidas tüdrukud said uusi tutvusi ning kuulda, kuidas mõni teiselt päeva lõpus numbri küsis, lausus ta.

Pihlak rääkis, et judopäeva laiem mõte oligi kokku tuua võimalikult paljusid, et uutele tutvustele lisaks ka spordiala kandepinda laiendada. Tüdrukute huvi on poistega võrreldes küll väiksem, kuid et teist aastat järjest osales judopäeval ligi 50 neidu, leidis Pihlak, et järgmisel korral võiks ürituse korraldada mitmepäevasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles