Tartu lähistel maapõuest pumbatud vesi jõuab Lähis-Itta

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Osaühingu Haage Joogid tegevjuht Vello Oselin lubab, et auhinnatud vete kõrvale tulevad peagi uued toonikud ja limonaadid.
Osaühingu Haage Joogid tegevjuht Vello Oselin lubab, et auhinnatud vete kõrvale tulevad peagi uued toonikud ja limonaadid. Foto: Sille Annuk

Kui tänaval juhuslikelt vastutulijatelt küsida, kus Eestis mineraalvett saadakse, vastab ilmselt enamik, et Värskast. Paljud ei tea, et ka Tartu külje all Haagel tuleb maapõuest väärtuslikku mineraalidega rikastunud vett. Tartu Postimehe lugejad valisid Tartu ja Tartumaa 2023. aasta tooteks OÜ Haage Joogid valmistatud Haanja mineraalvee.

Haage Joogid toodab mineraalvett kahes kohas: Tartu lähistel Haagel ja Võrumaal Haanjas. Ettevõtte tegevjuht Vello Oselin selgitab, et Haagel ammutatakse vett 210 meetri sügavuselt. Haanja tootmisüksuses käib mineraalvee ammutamine aga 542 meetri sügavuselt. «Meie vesi on looduslik mineraalvesi, preemiumtoode, mida saame ainult konkreetsest sertifitseeritud looduslikest mineraalveekaevudest, mis asuvad 500 miljoni aasta vanustes maapõuekihtides,» räägib Oselin.

Hinnatud tooted

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles