Tartumaalt pürgib tantsu- ja laulupeole ligi kolmsada kollektiivi

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartumaa tantsupeoliste hulgas registreeriti kõige rohkem täiskasvanute segarühmi.
Tartumaa tantsupeoliste hulgas registreeriti kõige rohkem täiskasvanute segarühmi. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval lõppes registreerimine 2025. aasta tantsu- ja laulupeole. Sedapuhku said end peole kirja panna koorid alates kaheteistkümnest inimesest.

Tartust ja Tartumaal registreeris end järgmisele laulu- ja tantsupeole 317 kollektiivi. Siinsete laulupeoliste hulgas on kõige menukamad segakoorid – laulupeole pani end kirja 33 segakoori. Palju ei jäänud maha ka mudilaskoorid, neid registreerus 31.

Tantsupeoliste seas olid kõige populaarsemad aga täiskasvanute segarühmad, suurele väljakule pürib siitkandist selle liigi alt 39 rühma.

Laulu- ja tantsupeo pressiesindaja Sten Weidenbaumi sõnul on praegused andmed alles esialgsed ning analüüsi käigus võivad need muutuda. Näiteks avastati juba esmasel ülevaatamisel mõningad topeltregistreerimised.

Aastal 2019 registreerus laulu- ja tantsupeole Tartust ja Tartumaalt 298 kollektiivi. Et praegused andmed on lõpuni kontrollimata, ei ole teada, kas seekord on registreerunud kollektiive eelmisest laulu- ja tantsupeost rohkem või vähem. «Praegu on meil kontrollimata andmed, mistõttu võib öelda, et suurusjärk on üsna sama,» märkis Weidenbaum.

Andmete värskuse tõttu ei saa ka hinnata, kas registreerunute hulk on kuidagi muutunud tehtud muudatuste tõttu. Seda ka põhjusel, et praegu paluti registreerida kollektiive, mitte nende liikmeid. Seda seetõttu, et näiteks lapsed, kes aastal 2025 laulaksid mudilaskooris, pole kõik veel kooliteed alustanudki.

Kui paljud koorid ja tantsurühmad suurele peole pääsevad, selgub tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles