Kisub lörtsiseks, on aeg mõelda talverehvidele

Tartu Postimees
Copy
Talverehvid on tänasest lubatud ja 1. detsembrist kohustuslikud. 
Talverehvid on tänasest lubatud ja 1. detsembrist kohustuslikud. Foto: Sander Ilvest

Ilmaennustuse kohaselt võib täna ja ka algaval nädalal ette tulle lörtsihooge. Transpordiamet tuletab aga meelde, et alates tänasest, 15. oktoobrist on lubatud sõidukitel naastrehve kasutada ja alates 1. detsembrist on talverehvid kohustuslikud. Lamellrehvidega võib sõita aasta läbi.

Kui liigeldakse päevasel ajal ja peamiselt linnades või suurtel maanteedel, siis ei tasu rehvivahetusega ka liigselt venitada. Kuigi päevased õhutemperatuurid võivad olla plusspoolel ja suuremad teed on lumevabad, püsib öiste külmakraadide tõttu libeduse oht.

«Seepärast soovitame arvestada, kui palju, mis ajal ja millistel teedel sõidetakse. Kui tuleb sõita pikki vahemaid eri liiki teedel, sageli varahommikul või hilistel öötundidel, ei tasu rehvivahetusega oodata,» selgitas transpordiameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra. «Libedal teel suverehvidega sõites seame ohtu nii enda kui ka kaasliiklejate elu.»

Mida paremad on rehvid, seda kindlamalt püsib auto teel. Talverehvide puhul on oluline meeles pidada, et rehvi mustri jääksügavus peab olema suurem kui kolm millimeetrit.

Naastrehve võib Eestis kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmaolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles