Tartu alistas kodus Riia VEFi

Tartu Postimees
Copy
Märt Rosenthal.
Märt Rosenthal. Foto: Diana Jesin

Tartu Ülikool Maks & Moorits võõrustas eile Eesti-Läti liiga neljandas mängus Riia VEFi. Tartlased kontrollisid kohtumist ja kuigi VEF jõudis lõpuminutitel ohtlikult lähedale, võitis kodumeeskond mängu 74:72. Märt Rosenthal oli üleplatsimees 23 punkti ja nelja korvisööduga.

Vihmasel laupäevaõhtul oli Tartu ülikooli spordihoonesse mängule kaasa elama kogunenud üle 900 korvpallisõbra. Punkt punktis kulgenud avaveerandi järel juhtis Tartu 13:12. Teist veerandit alustas Tartu 7:2 spurdiga ja järjestikused õnnestumised venitasid vahet järjest suuremaks. VEF patustas palju ka pallikaotustega ja nii oli poolajaks tartlastel käes 35:26 eduseis, vahendas Ivo Hunt.

Kolmandal veerandil püsis vahe pikalt kümne punkti ringis. Veerandaja viimastel minutitel said tartlased eduseisu korraks isegi 17 peale ja enne viimast perioodi juhiti 57:42. Aga nagu sel hooajal juba varemgi on juhtunud, osutus mängu viimane periood kõige suuremaks väljakutseks. VEF hakkas kaugvisetega vahet vähendama ja veerandi keskel oli eduseis sulanud vaid seitsme peale seisul 64:57. Kodumeeskond oli hädas rünnaku realiseerimisega ja vaid Märt Rosenthal suutis mõõnaperioodil otsustavalt tegutseda. Tema korvid hoidsid tartlasi ees. Kui mängida jäi kaks minutit, tegi VEF 8:0 spurdi, millega jõuti 23 sekundit enne lõppu kahe punkti kaugusele. Rinalds Mālmanise vabavisked suurendasid taas vahet, aga VEFi kapteni Dairis Bertānsi kolmene vähendas vahe taas minimaalseks. 74:72 võidu vormistas tabloole Rain Veideman vabaviskega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles