VÄRSKE PODCAST Ennekõike inimene, siis fänn. Ehk kus jookseb spordile kaasa elamise piir?

Tartu Postimees
Copy
Vahetund Tartu Postimehega.
Vahetund Tartu Postimehega. Foto: TPM

Hiljuti kohtusid omavahel Tartu JK Tammeka ning Tallinna FCI Levadia noortemeeskonnad. Mängutulemusest enam pälvisid tähelepanu aga fännid, kelle solvava ja ähvardava käitumise tõttu algatas Eesti jalgpalliliit distsiplinaarmenetluse. Selle valguses arutavad Tartu Postimehe ajakirjanikud Henn Uuetoa ning Kristofer Seema, miks ja kuidas sellised «sõnasõjad» tekivad ning kuidas tuleks neisse suhtuda.

Saate alguses kirjeldab ajakirjanik Kristofer Seema kahe jalgpalliklubi ja nende fännide vahelist sõnelust. Seejärel arutatakse, kas ja kes selles distsiplinaarmenetlusega päädinud olukorras süüdi on ning kuidas tuleks erinevatel osapooltel edasi toimida.

Saate jätkudes toovad ajakirjanikud näiteid enda spordikogemustest ning sellest, milline on olnud pealtvaatajate mõju siis. Mõlemad leiavad, et enda kogemuse põhjal, et spordis võivadki vahepeal emotsioonid võitu saada. Kuid seda, et mängu järel tekiks tunne vastasmeeskonna riietusruumi ukse taha ähvardama minna, pole mõttesse tekkinud.

Saate lõpuks järeldavad ajakirjanikud, et selliseid olukordi ei tohiks must-valgelt võtta. Oluline on eelkõige, et noored spordiga tegelevad ning et nende sõbradki kodust välja mänge jälgimas käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles