KUULA NOËP andis välja Tartu 2024 tunnusloo

Tartu Postimees
Copy
NOËP
NOËP Foto: Eero Vabamägi

NOËP andis reedel välja Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 tunnusloo «Young Blood City». 

«Young Blood City» tunnuskujundus.
«Young Blood City» tunnuskujundus. Foto: NOËP

Lugu räägib nooruslikust energiast, mis tõmbab alati Tartusse tagasi. NOËP esitab otse värsket singlit 19. oktoobril kultuuripealinna programmi avalikustamisel ning see jääb korraldajate sõnul saatma kultuuripealinna tiitliaastat.

NOËP ehk Andres Kõpper kirjutas loo koos rahvusvaheliselt tuntud Curaçaost, Kariibimere saarelt pärit produtsendi Clifford Goiloga, kellega kahasse on varem valminud ka NOËPi üks tuntumaid laule «Young Boy».

«Proovisime algul vältida uuesti sõna «young» kasutamist, kuid tulutult – «Young Blood City» iseloomustas lihtsalt nii hästi Tartut, et jäime ideele kindlaks,» rääkis Kõpper. «Mul on hea meel, et meil avanes võimalus kirjutada Tartu 2024-le hümn. See oli põnev ülesanne ja loodan, et tartlased on rahu.»

NOËP liigub valminud lauluga tagasi enda loomingu algusaastate indie-popiliku helikeele juurde. Singlis kõlab elektroonilise popmuusika sekka põimitud seto leelo. Signatuurlugu väljendab autori sõnul väikese rahva tänutunnet oma päritolu üle ja on pühendatud kultuuripealinna egiidi all nii Tartule kui Lõuna-Eestile.

«Tartu on küll väike linn, aga suudab maailmas silma paista,» lisas Tartu 2024 produtsent Kati Tihkan.

NOËP esitab tunnuslugu publikule sada päeva enne kultuuripealinna avatseremooniat ehk 19. oktoobril Aparaaditehases. Siis saab näha ka vaatemängulist etendust «Sada ööd ja päeva Ellujäämise Kunstideni». Lisaks astuvad lavale Alika Milova, Mari Kalkun, Maris Pihlap, ekstreemsportlased, akrobaadid, tantsijad ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles