Tartu Maratoni Klassiku võitis isa ja poja duellis Kristo Prangel

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu Maratoni Klassik 2023 võitjad Ann-Christine Allik ja Kristo Prangel.
Tartu Maratoni Klassik 2023 võitjad Ann-Christine Allik ja Kristo Prangel. Foto: Andri Tallo

Tänavuse Tartu Maratoni Klassiku sarja võitjaks tuli 4985 punkti kogunud Kristo Prangel, kes edastas seeria kokkuvõttes oma isa Rait Pallot 36 punktiga. Naiste arvestuses tõusis poodiumi kõrgeimale astmele 4361 punkti kogunud Ann-Christine Allik.

Enne võistlussarja viimast etappi juhtis tabelit Kristo Prangel, kes arvas siis, et kaitseb esikoha isa ees ära. Nii ka läks, sest seeria kokkuvõttes edestas ta Rait Pallot 36 punktiga.

Finaaletapil Tartu linnamaratonil käis kahe favoriidi vahel pidev jälitamine ja tihe võitlus, mis kulmineerus võrdse ajaga (2.48.23) finišijoonel. «Lossi tänava tõusul läks mul raskeks ning jõudsin juba natukene muretseda, kas isa pääseb minema, kuid õnneks tõus sai läbi ning viimased kilomeetrid kontrollisin olukorda,» rääkis Klassiku võitnud Prangel.

Ühtlasi oli see Prangelile teine järjestikune ning kokku samuti teine võistlussarja võit. «Eesmärk isa viis võitu üle teha on endiselt jõus,» kinnitas ta jätkuks. Seejuures ei tulnud tänavune võit kergelt, sest viimase etapi eel nentis ta, et ettevalmistused ei kulgenud plaanipäraselt. Seetõttu ei läinud ta püüdma ka uut isiklikku rekordit.

Isa ja poja mõõduvõtu järel teenis kolmanda koha Sander Linnus. Tema punktisaldoks kogunes 4888 punkti.

Naiste arvestuses tõusis poodiumi kõrgeimale astmele 4361 punkti kogunud Ann-Christine Allik, kellele oli see samuti teine järjestikune võit. Teise koha saavutas 4048 punktiga Anneli Tühis ja kolmandaks tuli 3829 punktiga Merilin Metsalu.

Tiimide arvestuse võitis 24 725 punktiga Areal Team. Neile järgnesid Simuna spordiklubi 24 258 ning Tripassion triatloniklubi 23 386 punktiga.

Tartu Maratoni Klassiku sarja kuuluvad Tartu maraton, Tartu maastikumaraton, Tartu rattaralli, Tartu rattamaraton ja Tartu linnamaraton. Tänavu osales kõikidel etappidel ligi 400 harrastussportlast.

Kõikide tulemustega saab tutvuda võistlussarja kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles