Tartus näib torm piirduvat pealelõunase paduvihmaga

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tartu kesklinna kohal muutus neljapäeva pärastlõunal taevas tumehalliks ning sellele järgnes padusadu.
Tartu kesklinna kohal muutus neljapäeva pärastlõunal taevas tumehalliks ning sellele järgnes padusadu. Foto: Kristjan Teedema

Päästeamet hoiatas, et täna päeva peale võib tuule kiirus tõusta puhanguti kuni 30 meetrini sekundis, mis võib kaasa tuua elektrikatkestusi ning takistusi sõiduteedel. Tartus andis võimalik torm endast märku paduvihmaga, kuid edasine ilmaprognoos on päikselisem.

Täna kella ühe paiku päeval tõusis tuul ning taevas muutus Emajõelinna kohal süngeks. Sellele järgnes ka mõneminutine paduvihm, mis ühel hetkel asendus rahega. Veerand tundi hiljem olid pilved hajumas ning tugev vihmasadu asendunud hoovihmaga.

Sarnane on ilm keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi nii täna kui ka homme. Süngemaks ning sajusemaks võib ilm muutuda reede õhtul ning püsida nii ka laupäeval. 

Tuule kiirus peaks Tartus püsima kuni 10 m/s. Seevastu võib enam kõikuda temperatuur: täna on sooja kuni 12, homme kuni  13 ning laupäeval kuni 17 kraadi.

Olgugi et ülikoolilinna tugevat tuult ning sadu ei ennustata, püsib Eestis tormioht. Enamikule maakondadele, kaasa arvatud Tartu- ja Jõgevamaale, on keskkonnaagentuur andnud esimese taseme hoiatuse, sest edela- ja läänetuul võib kohati tõusta kuni 20 meetrini sekundis.

Ilm on ohtlik aga Põhja-Eestis, kus kehtib praegu tugeva tuule tõttu teise taseme hoiatus. Hoiatustega saab täpsemalt tutvuda keskkonnaagentuuri kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles