Kiiremad kardisõitjad õpivad Eesti maaülikoolis

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kardivõistluse kiiremad olid maaülikooli tudengid, teise koha sai lennuakadeemia ning kolmanda kaitseväe akadeemia võistkond.
Kardivõistluse kiiremad olid maaülikooli tudengid, teise koha sai lennuakadeemia ning kolmanda kaitseväe akadeemia võistkond. Foto: Eesti Akadeemiline Spordiliit

Eesti akadeemiline spordiliit ja Lange motokeskus korraldasid oktoobri algul üliõpilaste kardisõidu karikavõistluse, mis toimus juba neljandat korda. Võistlusel osales kümme võistkonda üheksast kõrgkoolist.

Esikoha saamiseks pidi võistkond esimesena läbima sada ringi. Tingimuseks oli ka see, et võistkonnas peab olema vähemalt üks naine.

Võistlus oli väga pingeline ja kaasakiskuv juba esimestest ringidest. Alguses sai väga hea hoo sisse kaitseväe akadeemia, olles esikohal esimesed 50 ringi. Mõne sekundi kaugusel teisel kohal oli pikalt Eesti maaülikool ning kolmandiku sõidust kolmandal kohal oli Mainori kõrgkool.

Iga liige pidi sõitma vähemalt 15 täisringi ning vahetused tehti boksialas. Pärast esimesi vahetusi läks aga olukord põnevamaks, sest sõitjate tasemed olid natuke erinevad ja sellevõrra oli ka põnevust palju rohkem.

Võistluse teises pooles hakkas vahelduva eduga vihma sadama ning see pani samuti sõitjate oskused proovile. Nii mõnigi kart käis korra muru peal või tegi paar piruetti. Korduvalt kaalus võistluse peakohtunik ka sõidu lõpetamist, kuid esialgu tundus, et võistlejad suudavad ikka turvaliselt 100 ringi lõpuni sõita.

Siiski nii ei läinud ja kolm ringi enne lõppu, kui vihmahood läksid eriti tugevaks ning mõned kardid hakkasid vihma käes seisma jääma, luges peakohtunik 97 ringi järel sõidu lõppenuks.

Põneva võistluse võitis Eesti maaülikooli võistkond, teise koha said lennuakadeemia tudengid ning kolmas koht kuulus kaitseväe akadeemia õppuritele.

Üliõpilaste kardisõidu võistluse tulemused

1. Eesti maaülikool

2. Eesti lennuakadeemia

3. Kaitseväe akadeemia

4. Tallinna ülikool

5. Eesti ettevõtluskõrgkool Mainor

6. Tallinna tehnikaülikool

7. Tartu ülikool 2

8. Tartu tervishoiukõrgkool

9. Sisekaitseakadeemia

10. Tartu ülikool 1

Allikas: Eesti akadeemiline spordiliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles