Tartu kaugkütte hind langeb

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Gren Eesti ASi juhatuse esimees Margo Külaots.
Gren Eesti ASi juhatuse esimees Margo Külaots. Foto: Margus Ansu

Eesti üks suurim energiaettevõte Gren otsustas langetada soojuse hindu, uued hinnad hakkavad kehtima järgmisest kuust.

Tartus kaugkütet pakkuva soojatootja Gren Eesti juht Margo Külaots sõnas, et aasta tagasi leidis aset järsk kütusehindade tõus ning kuigi kütuste hinnatõus jõudis kaugküttehinda pika viivitusega, oli kaugkütte toimimise tagamiseks hinnatõus paratamatu. 

«Nüüd on kütuste hinnad hakanud langema ning see langus jõuab järk-järgult ka kaugkütte hindadesse, mis annab võimaluse pakkuda klientidele hoopis hinnalangust,» sõnas Külaots.

Gren, mis pakub oma klientidele kaugkütteteenust Tartu ja Pärnu võrgupiirkonnas, langetab 1. novembrist soojuse hinda viis protsenti. Novembrist on Tartus soojuse hind 72,60 €/MWh ja Pärnus 85,15 €/MWh. Hinnale lisandub 20 protsenti käibemaksu. Praegu on Tartus soojahind ilma käibemaksuta 76,50 €/MWh ning Pärnus 89,68 €/MWh.

Viimati langetas Gren soojuse hinda Tartus ja Pärnus käesoleva aasta 1. juunil. Külaots rõhutas, et hinna langetamine võib pealtnäha tunduda kerge protsess, kuid tegelikult tuleb arvestada väga erinevate komponentidega.

«Soojuse hinda mõjutavad kütuste hinnad, kaugküttevõrgu seisukord, võrku tehtud investeeringute suurus, tarbijate hulk, tootmisseadmete vanus ja nende tõhusus ning ka see, mil määral jõudis aastatagune kütusehinna tõus meie piirkondades kaugkütte hinda,» selgitas ta. «Tänavune sügis on võrreldes mullusega stabiilsemaks muutunud ning näeme vaeva, et lähitulevikus saaksime hinna veelgi alla tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles