Pildid Tartu lennujaamas kõlas hädakutsung. Operatiivtöötajad mängivad läbi hädamaandumise

Copy

Kolmapäeva hommikul algas Tartu lennujaamas õppus, kus lennujaama töötajad harjutavad koostöös päästeameti, politsei ja kiirabiga olukorda, kui lennuk peab tegema hädamaandumise.

Stsenaariumi kohaselt saabub Tartu lennujaama ootamatu teade: lennuki telik ei avane ning õhusõidukil tuleb hädamaanduda. Seejärel harjutatakse läbi õhusõiduki hädamaandumine lennurajal. Õppuse eesmärk on harjutada alarmeerimist, sündmusele reageerimist ning pääste-, otsingu- ja kustutustööde tegemist.

Hommikul veidi pärast kümmet kõlas õppusel osalejate raadiosaatjatesse hädakutsung «Mayday, mayday». Häirekeskus edastas info päästjatele, politseile ja kiirabile. Esimesesena jõudsid sündmuskohale Tõrvandi vabatahtlikud päästjad, kes asuvad lennujaamale ka kõige lähemal.

Õppusel osalejatele näidati videot, kus lennuk libiseb maandumisel rajalt välja ning süttib põlema. Päris lennukit õppusel ei kasutata, «kannatanud» paigutati lennuväljal bussi, mis imiteerib lennukit.
Et õppus oleks võimalikult elulähedane, said õppusel «kannatanud» päeva hakul enda ihule värvitud ja plastist «haavad», mille «tohterdamist» saaksid meedikud harjutada.

Õppuse tõttu on Tartu lennujaam lennuliiklusele suletud kella kolmeni pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles