Stepan Karja: nagu silmaklappidega hobused

, pensionil ajakirjanik
Copy
Stepan Karja
Stepan Karja Foto: Margus Ansu

Valjaste külge hobuse silmadega kohakuti kinnitatud klapid ahendavad vaatevälja nii, et loom näeks peamiselt teed ja ehk kuigipalju kraavikaldaid. Inimesed selliseid töövahendeid justkui ei peaks kasutama, mõnes valdkonnas aga ....

Tuletagem meelde: 8. septembri pärastlõunal tõusis Tartu krematooriumi korstnast paksu musta suitsu ja näha oli ka kõrget leeki. Selle juhtumi tõttu otsustas Lõuna päästekeskus ette võtta korralise kontrolli, mis plaani järgi oleks toimunud detsembris. Kohapeal aga selgus, et umbes kuu tagasi taevasse paistnud tumeda pilve ja heleda leegi tekkepõhjuste väljaselgitamine polegi selle ametkonna ülesanne.

Aga et juba oldi asutuses, mille tuleohutuse nõuete täitmist oli nagunii plaanitud kontrollida, siis see töö ka ette võeti. Asjatundjate üldhinnangul vastas asutuse olukord tuleohutusnõuetele. Leiti ainult muid väiksed puudujääke, muu hulgas ka vajakajäämisi gaasiseadmete hooldusdokumentide vormistuses. Need kõrvaldati kiiresti, gaasipaigaldise auditi tulemused kinnitasid, et seadmestik momendil eraldi puhastamist ei vaja. Seepärast tundus tarbetuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige manitsus: igasuguste tehnosüsteemide regulaarne hooldus tagab nende ohutu töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles