Päevatoimetaja:
Eili Arula
+372 739 0339
Saada vihje

Berit Heinmets: toiduraiskamise lõpp pole ulme (1)

Berit Heinmets.
Berit Heinmets. Foto: Jake Farra

Toidujäätmete tekke uuringu andmetel tekib Eestis aastas ligi 167 000 tonni toidujäätmeid, sellest pool kodumajapidamises ning umbes 12 protsenti kaubanduses. Eesmärk peaks olema kõikjal nulltoiduraiskamine.

Jaekaubanduses pole toiduraiskamise teema enam tabu, mõistetakse, et ollakse osa probleemist. Ehkki valdav osa toidust läheb raisku koduses majapidamises, on jae- ja mugavuskettidel suur roll tarbimisharjumuste kujundamisel ning teadlikkuse suurendamisel.

Toit on üks meie äri olulisimaid tootekategooriaid ning moodustab suurima osa Reitan Convenience Estonia kaubamärkide R-kioski ja Caffeine’i ökoloogilisest jalajäljest. Esiteks nõuab toidutootmine märkimisväärses koguses energiat, mis soojendab kliimat ja põhjustab keskkonnamuutusi. Teiseks hakkab prügimäele jõudnud toit eritama kasvuhoonegaase, mis võimendavad tootmisele ja transpordile lisaks juba tekkinud kliimamõju.

Tagasi üles