Laulupeole saavad ka tosina liikmega koorid

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Koorijuht Kalev Lindal nentis, et tosina liikmega koor on väikesekene, aga kus veel on motivatsiooni ja tahtmist tegutseda, seal tuleb tervitada neid väikesi koore.
Koorijuht Kalev Lindal nentis, et tosina liikmega koor on väikesekene, aga kus veel on motivatsiooni ja tahtmist tegutseda, seal tuleb tervitada neid väikesi koore. Foto: Margus Ansu

Neli aastat on viimasest suurest laulu- ja tantsupeost möödas, alla kahe on jäänud järgmiseni – peonädal on 2025. aasta juuli algul – ja just nüüd on tagumine aeg kollektiiv registreerida, kell kukub pühapäeval. Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse registri andmetel oli eilseks end peole kirja pannud 1874 kollektiivi: laulupeole 901, tantsupeole 871 ning rahvamuusikapeole 102 kollektiivi. Tartust ja Tartumaalt on praegu teada, et laulupeost soovib osa võtta kokku 281 kollektiivi.

Eeloleva peo üks suuri uuendusi on see, et on vähendatud koorikollektiivi miinimumsuurust. Veel 2019. aasta peole sai pürgida koor, kus oli 16 lauljat, nüüd lubatakse ka 12 liikmega koore.

Võimatu ülesanne

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles