Jõgeva ja Tartu ümbruses murdis tugev tuul teele hulga puid

Tartu Postimees
Copy
Sõiduteele kukkunud puu.
Sõiduteele kukkunud puu. Foto: Jürgen Puistaja

Tänane tormine ilm on tekitanud liikluses ja tänavatel palju pahandust ning pikali vajunud või murdunud puid leidub mitmel pool Tartu- ja Jõgevamaa maanteedel, aga ka linnatänavail.

Maanteedel liiklejail tasub varuda aega, sest murdunud ja ümber kukkunud puud takistavad liiklust maanteedel ning segavad autoliiklust ka väiksematel teedel.

Portaalist Tark Tee on võimalik vaadata, kas kavandatud teekonnal võib ees oodata takistusi, et ei peaks jääma maanteel seisma, vaid vajadusel sõita sihtpunkti mõnda teist teed mööda. Lisaks looduse tekitatud piirangutele näitab kaart ära ka teetööd ja liiklusõnnetused, seega tasub sellele pilk peale heita igal juhul kõigil autojuhil, kel sel nädalavahetusel kuhugi tarvis sõita.

Tarktee.mnt.ee on lehekülg, mille kaardilt saab kõige asjakohasema info iga autojuht, kellel tuleb tormise ilmaga liigelda. Laupäeva õhtul leidus Tartumaal mitmeid hüümärke, mis viitasid liiklustakistustele ja -ohtudele.
Tarktee.mnt.ee on lehekülg, mille kaardilt saab kõige asjakohasema info iga autojuht, kellel tuleb tormise ilmaga liigelda. Laupäeva õhtul leidus Tartumaal mitmeid hüümärke, mis viitasid liiklustakistustele ja -ohtudele. Foto: kuvatõmmis tarktee.mnt.ee lehelt

Keskkonnaagentuur on andnud tänaseks tervele Eestile tormihoiatuse: tuul kuni 32 meetrit sekundis, äike ning tugevad vihamsajud.

Tartu kesklinna lähedal Tiigi tänaval murdus tugeva tuulega vaher.
Tartu kesklinna lähedal Tiigi tänaval murdus tugeva tuulega vaher. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles