Kaitseminister õppusel: kohalike toetus ussisõdalastele on märkimisväärne

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur külastas reedel õppust Lõuna maakaitseringkonnas.
Kaitseminister Hanno Pevkur külastas reedel õppust Lõuna maakaitseringkonnas. Foto: Joakim Klementi / Mattias Allik

Kaitseminister Hanno Pevkuri sõnutsi on Lõuna-Eestis «Ussisõnade» õppusel kohalike inimeste ja ettevõtjate toetus märkimisväärne.

Kaitseminister sõnas, et õppus on lõpusirgel ja tal on väga hea näha, et reservväelaste motivatsioon on jätkuvalt kõrge. «Tänan kõiki õppusel osalenud reservväelasi ja panustanud kaitseliitlasi ning kaitseväelasi, kes seisavad selle eest, et meie sõduritel oleks parim võimalik väljaõpe,» ütles kaitseminister Hanno Pevkur reedesel «Ussisõnade» külaskäigul Lõuna maakaitseringkonnas.

«Erakordselt suur tänu ka kõigi kodustele ja tööandjatele, kelle tugi on õppusel osalemiseks ääretult oluline. Hea oli näha ka tõeliselt aktiivset kogukondlikku kaasalöömist õppusel. Kohalike inimeste ja ettevõtjate toetus ussisõdalastele on märkimisväärne,» lisas ta.

Enam kui kuu aja jooksul läbiviidud õppuse käigus saavad lisaväljaõppe 10 000 maakaitsesse määratud reservväelast.

Õppuse kulminatsioon on koostegevusharjutused, mille käigus tehakse tegevusi, mis oleksid iga konkreetse rühma vastutada ka kriisiolukorras. Võimalikult realistlikes oludes harjutamine tagab selle, et maakaitseväelased oskavad kaitsta keskkonda, kus nad reaalselt ka vastutavad.

28. augustist 8. oktoobrini aset leidev õppus «Ussisõnad» on suurim reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine ja osalema oodati reservväelasi, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu.

Reservväelasi õpetavad välja kogenud instruktorid nii kaitseliidu maakaitseringkondadest kui ka kaitseväe diviisi 1. jalaväebrigaadist, kaitseväe akadeemiast ja erioperatsioonide väejuhatusest.

Põhja maakaitseringkonna vastutusalas toimusid õppused 28. augustist 10. septembrini ja kirde maakaitseringkonna vastutusalas 13.–22. septembrini, lääne maakaitseringkonna vastutusalas 20.–29. septembrini. Lõuna maakaitseringkonna vastutusalas toimusid õppused 15.–24. septembrini ja õppuse viimane osa, mis sai alguse 29. septembril, kestab veel 8. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles