Loomaarstiõppe sünnipäevanädalale pandi väärikas punkt (1)

Copy

Reedel, 6. oktoobril võis Raekoja platsil lisaks inimestele näha ka mitmesuguseid neljajalgseid. Eesti maaülikooli veterniaarmeditsiiniõppe juubelinädala puhul oli avatud kaisuloomahaigla, sõita sai hobikaarikuga ning soovijatel oli võimalus enda lemmikut vaktsineerida.

Südalinnas toimunud sündmus märkis veterinaarmeditsiini 175. aasta juubeli nädala lõppu. Lisaks maaülikooli tegevustele sai tutvust teha politseikoeraga. Üks menukaim telk oli aga hoopis kaisuloomakliinik, kus tehti parasiiditõrjet ja vaktsiinisüsti: jagu saadi nii kiusuussist, laisupuugist kui ka jonnikirbust.

Meeleolukate tegevuste kõrval avati Tartu ülikooli von Bocki maja juures mälestustahvel, sest seal saigi loomaarstiõpe alguse. Maaülikooli rektori Ülle Jaakma sõnul oli raskematel aegadel väga oluline just tugi Tartu ülikoolilt, mis aitas loomaarstiõpet edasi kanda.

Seda, et nüüd on Tartu südalinnas märk Tartu ülikooli ja maaülikooli tihedast koostööst läbi aegade, peab Tartu ülikooli rektor Toomas Asser äärmiselt meeldivaks. Mälestustahvli valmistas skulptor Mati Karmin.

Esimesena terves Vene impeeriumis hakati kõrgemat veterinaariaõpet andma just Tartus 1848. aastal. Tartu kõrgema veterinaariakooli direktor professor Peter Boje Jessen võttis kliinikus vastu esimese hobuse. Tartu kõrgemat veterinaariakooli peab Eesti maaülikool oma eelkäijaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles