Ökonomist Reet Heinla igatseb piltidel kaduvat maailma ja näitab oma maale Omicumis

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Kunstnik Reet Heinla oma tööde vahel Omicumis.
Kunstnik Reet Heinla oma tööde vahel Omicumis. Foto: Sulev Kuuse

Omicumi fuajee seintel on uued pildid, seekord hobimaalija Reet Heinla pintslist. «Maalimine on minu hingetee,» ütleb kunstnik, aga rohkem kui see lause jutustavad temast pildid Omicumis, kus neid saab näha 22. oktoobrini.

Reet Heinla, päevalill ja pilt.
Reet Heinla, päevalill ja pilt. Foto: Sulev Kuuse

Tallinna tehnikaülikooli ökonomistiharidusega Reet Heinla on kunstiga tegelenud 2005. aastast alates, täiendanud end paljudel kursustel ja omandanud akvarell-, pastell- ja õlimaali tehnikaid. Lõpuks jäänudki truuks õlivärvidele, kuna talle tundub, et nendega saab end kõige paremini väljendada.

Õlimaali õppis Reet Heinla kõigepealt Tartu rahvaülikoolis. Alates 2014. aastast maalib ta kunstnik Robert Suvi juhendajakäe all tema stuudios.

Näituse pealkiri on «See meeletu kaduv maailm».

Missugune maailm on kadumas?

Reet Heinla osutab vastates kiirusele, milles maailm pöörleb. Ka inimesed ei saa sealt, aina kiiremini pöörlevast rattast kuidagi enam välja.

«Mina sooviksin, et inimesel jääks vahepeal aega vaadata enda sisse,» ütles Reet Heinla. «Et mõelda, ja mäletada seda, mis möödunus on olnud ilusat. Talletada. Vanades aegades ja asjades on olnud nii palju ilusat, mida tuleb rohkem väärtustada. Eks ma ise olen ka natuke nagu eelmisest sajandist pärit kunstnik, kellele väga meeldib klassika ja vähem modernsus.»

Omicumis ülesseatud näitus ei ole Reet Heinla esimene personaalnäitus, neid on tal olnud aastate jooksul Valgamaal, Pärnus ja Tallinnas. Ka on ta oma töödega alati osalenud kunstistuudio Suvi liikmete näitustel nii Eestis kui ka välismaal.

Reet Heinla (keskel) koos stuudio Suvi liikmetega näituse avapeol.
Reet Heinla (keskel) koos stuudio Suvi liikmetega näituse avapeol. Foto: erakogu foto

Omicumi fuajee näituste organiseerija ja sagedane kuraator on 2017. aastast alates olnud vivaariumi juhataja bioloog Sulev Kuuse. Praegune on ta sõnul 33. väljapanek.

Galerii on avatud tööpäevadel kella 9st kuni 17ni, näituste külastamine ei maksa midagi, oodatud on kõik huvilised! Külalisteraamatusse on võimalik jäädvustada oma nimi ja soovi korral kirjutada lühiretsensioon.

Näitusemelus.
Näitusemelus. Foto: Sulev Kuuse

Omicum asub Tartus Riia 23b hoones, samas majas, mille katuseserval on kirjas Eesti geenivaramu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles