IN MEMORIAM Lahkunud on Eesti bugi-vugi kuningas Andu Kõiv ehk Tibu

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Andu Kõiv ehk Tibu mängis ja laulis koos Chick'n'Bandiga möödunud aastal festivalil Laeva Rock. Stiilipuhtuse nimel kasutas ta mängimisel lisaks kätele jalga.
Andu Kõiv ehk Tibu mängis ja laulis koos Chick'n'Bandiga möödunud aastal festivalil Laeva Rock. Stiilipuhtuse nimel kasutas ta mängimisel lisaks kätele jalga. Foto: Tiit Mõtus

Pühapäeval läheb viimsele teekonnale Andu Kõiv (20. märts 1973 – 25. september 2023), kes alles augustis pakkus oma hiilgava klaverimänguga suurt rõõmu Haapsalus bluusifestivali publikule. Tartlasest pianisti ja lauljat koguneb Tartu krematooriumist ära saatma lese ja nelja tütre kõrval sugulasi, sõpru ja tuttavaid, nende hulgas mitmeid muusikuid.

Muusikaliselt hariduselt oli Andu Kõiv, keda sõbrad ja tuttavad nimetasid Tibuks, Tallinna muusikakeskkooli aastal 1991 lõpetanud löökpillimängija. Temaga samas lennus olid näiteks viiuli erialal Lasse Joamets ning koorijuhtimise erialal Anu ja Kadri Tali ning Elke Unt.

Ta pidas üheks oma muusikaliseks lemmikuks rokilegendi, pianisti ja lauljat Jerry Lee Lewist (1935–2022). Soovides ennast selles suunas arendada, pöördus ta muusikakeskkooli õpilasena Tallinna konservatooriumis Margus Kappeli poole.

Copy
Tagasi üles