Täna algas Tartu kaasava eelarve hääletus

Tartu Postimees
Copy
Kaasava eelarve ideedega saab tutvuda ka Kaarsillale välja pandud näitusel.
Kaasava eelarve ideedega saab tutvuda ka Kaarsillale välja pandud näitusel. Foto: Kristjan Teedema

Täna, 5. oktoobril algas Tartu kaasava eelarve hääletus, kui tartlased saavad nädala jooksul teha valiku 22 kaaslinlaste esitatud idee vahel, hääletades elektrooniliselt Tartu kodulehel või raekoja infokeskuses.

Kaasava eelarve ideedega saab tutvuda Tartu kodulehel www.tartu.ee/kaasaveelarve, Kaarsillale paigutatud näitusel või raekoja infokeskuses. Ideedega saab tutvuda ka 3. oktoobril toimunud ideede esitluse salvestist vaadates.

Rahvahääletus toimub 5.–11. oktoobril nii elektrooniliselt (www.tartu.ee/kaasaveelarve) kui ka raekoja infokeskuses. Hääletus lõpeb 11. oktoobril kell 18, kui antakse kohe teada ka tulemus.

Tartu linnapea Urmas Klaas kutsub tartlasi aktiivselt kaasava eelarve hääletusest osa võtma. «Kaasava eelarve toel viiakse ellu just sellised ideed, mida linlased ise kõige väärtuslikumaks peavad. Nii saavad inimesed ise kõige vahetumalt meie ühist linnaruumi kujundada,» lisas linnapea.

Hääletada saavad vähemalt 14-aastased isikud, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn, ning 14–26-aastased noored, kes õpivad Tartu linnas üldhariduskoolis, kutseõppeasutuses, rakenduskõrgkoolis või ülikoolis.

Iga hääletaja saab anda hääle kuni kolme idee poolt. Ellu viiakse järgmisel aastal kaks enim hääli saanud ideed.

Tartu kaasavasse eelarvesse esitati tänavu 52 ideed, millest pärast ekspertide koosolekuid ja suviseid avalikke arutelusid koorus välja 22 ideed, mis jõudsid rahvahääletusele.

Linnavalitsus alustas kaasava eelarvega 2013. aastal ja korraldab seda tänavu üheteistkümnendat korda. Praeguseks on kaasava eelarve toel ellu viidud või ellu viimisel kaheksateist ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles