Dekaanid, tudengid ootavad sisemist õitsengut!

, Tartu ülikooli üliõpilasesinduse juhatuse liikmed
Copy
Teele Kanarbik, Renar Kihho, Anette-Mai Pirk-Birk, Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse juhatus.
Teele Kanarbik, Renar Kihho, Anette-Mai Pirk-Birk, Tartu Ülikooli üliõpilasesinduse juhatus. Foto: Karoli Luige

Käes on Tartu ülikooli dekaanide valimised. Dekaan on kui teerajaja, kelle ülesandeks jääb järgmisel neljal aastal rakendada kaasavat, arvestavat ja innovaatilist juhtimisstiili, milles koostöö iga huvirühmaga on edasiviiv jõud. Oleme ülikooli üliõpilasesindusega kokku pannud kuus tudengite ootust valituks osutuvatele dekaanidele.

Näeb suurt pilti. Valitud dekaan võib olla oma koduinstituudis lugupeetud ja kandnud seni märkimisväärset rolli, kuid dekaanina tuleb haaret laiendada ning jätta enda erialased huvid pisut tagaplaanile, et tajuda iga muutuse mõju kogu valdkonnale. Ta peaks mõistma, milline roll on ülikoolis eri ametitel – tudeng, akadeemiline töötaja, tugitöötaja.

Sageli on just üliõpilaskond töökeskkonna peegeldus, valdkonna huvid peaksid olema sihtide saavutamisel kooskõlas tudengkonna huvidega. Ootame dekanaadilt aktiivset üliõpilaskonna kaasamist. Soe ja avatud vastuvõtt motiveerib tudengiesindajaid olema proaktiivsem koostööpartner. Soovime näha aktiivset kaasamõtlemist ja panustamist õppetöövälistes küsimustes, nagu tudengisöökla, ühikakohtade arv, üliõpilaste ja töötajate vaimne tervis, õppelaenude ja õppetoetuste tingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles