Ketter Ojakivi: ettevõtluse alustamine majanduslanguses – hullumeelsus?

, Tartu ettevõtluse arengu osakonna valdkonnajuht
Copy
Ketter Ojakivi
Ketter Ojakivi Foto: Erakogu

Lihtne ja lühike vastus pealkirjas esitatud küsimusele kõlab, et ei, see ei ole hullumeelsus. Inimestel on sageli hirm ettevõtluse alustamise ees, sest kogu see teekond tundub niivõrd keeruline, et enda seest on raske alustamiseks vajalik motivatsioon kokku korjata ja reaalsuseks pöörata. Seda hirmu toidab omakorda majanduslikult keerulisem periood, mil tulevik on veidi lahtine ning tundub võimatu midagi kindlat prognoosida.

Tegelikult on just praegu aeg mõtted kokku koguda ning ettevõtlusega algust teha, häid mõtteid selleks leiab oktoobri esimesel nädalal toimuval Tartu ettevõtlusnädalal.

Innovatsioon ja uued lahendused on selgitamist vajamata tulevik, kuid miks just praegu uute ettevõtete, ideede ja toodetega turule tulla? Sest inimesed on keerulises majanduslikus olukorras sageli tunduvalt altimad muutusteks, seda nii enda karjääris kui ka tarbimisharjumustes. Vaadatakse laiemalt ringi tööturul, otsitakse väljakutseid ka valdkondades, millega senine kokkupuude puudub. Julgetakse paremate lahenduste leidmiseks mõelda rohkem raamidest välja, katsetada uusi tooted ja muuta oma tarbimisharjumusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles