Õppuse karm järeldus: Tartu ühikate elanikud ei tee tuletõrjealarmist välja (1)

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Narva maantee 25 ühiselamu üürnik Geir Pukk ütleb, et tema ja paljud ta kaaslased ei usu enam tuletõrjealarmi, sest sügiseti kõlab see liiga sageli.
Narva maantee 25 ühiselamu üürnik Geir Pukk ütleb, et tema ja paljud ta kaaslased ei usu enam tuletõrjealarmi, sest sügiseti kõlab see liiga sageli. Foto: Kristjan Teedema

Tartu üliõpilasküla ühiselamutes korraldati 26. septembril evakuatsiooniõppused. Tuletõrjehäirel lasti üürata kõigis seitsmes ühikas, aga pidevate varasemate valesireenide tõttu suvatsesid majast väljuda vaid vähesed elanikud.

Äsjasest laiaulatuslikust õppustest üürnikke ette ei teavitatud, sest selle eesmärk oligi kontrollida, kas elanikud on tutvunud üliõpilaselamute evakuatsiooniplaanide ja tegevusjuhenditega. Kinnitust leidis, et väga paljud ei ole kas reeglistikuga kursis või ei suhtu sellesse kuigi tõsiselt.

«Põhjus on ilmselt selles, et iga õppeaasta alguses juhtub üsna palju valehäireid selle tõttu, et üürnikud tegelevad toidu valmistamise ajal muude tegevustega ning toit läheb kõrbema. Samuti tehakse süüa selleks mitte ettenähtud kohtades,» rääkis olukorra tagamaadest üliõpilasküla majutusjuht Karen Tuul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles