Tartu lühiuudised

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Hobuse skelett näitusel.
Hobuse skelett näitusel. Foto: Ain Võsu

Maaülikool näitab veterinaarmeditsiini ajalugu

Eesti veterinaarmeditsiin tähistab oktoobris pidulikku aastapäeva – loomaarstide koolitamise algusest möödub 175 aastat. Eile avati sel puhul näitus maaülikooli raamatukogus.

Lisaks üle-eelmise sajandi juhtumustele tutvustab näitus ka tänapäeva loomaarstide tegemisi. Väljapaneku ühe autori Juhani Püttsepa sõnul koosneb see 23 stendist, millel kirjeldatakse veterinaariaõppe edenemist.

Ka joonistub tema sõnul ühe põhiteljena välja näiteks see, kuidas on loomaarstide õpetamine Tartus ruumiliselt liikunud. «Südalinnast Narva maanteele ja sealt edasi Tähtvere väljale, kus Eesti maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut praegugi asub,» selgitas Püttsepp.

Üks ruum maaülikooli raamatukogus on sisustatud professori töökabinetiks. Uudistada saab ka näiteks veterinaari abivahendeid alates hobuse rautamise riistadest ja lõpetades kirurgi arsenaliga. TPM

Veel saab kandideerida noortevolikogusse

Oktoobri keskel toimuvad viiendad Tartu noortevolikogu valimised. Kandidaate oodatakse avaldusi esitama 8. oktoobri õhtuni.

Noortevolikogusse saavad end pakkuda 14–20-aastased Tartus õppivad noored, kes tahavad linna tegemistes kaasa rääkida. Noortevolikogu esitab ettepanekuid, korraldab üritusi ja arutelusid spetsialistidega ning teeb uuringuid noortelt noortele.

Kandideerimiseks tuleb esitada elektrooniline avaldus linnaportaalis. TPM

Lõunakeskus ostab endise arestimaja 1,6 miljoni euroga

Lõunakeskus soovib 1,6 miljoni euroga osta Riia 179a kinnistu, kus asub endine arestimaja.

Riigi Kinnisvara AS müüs hoonet avalikul enampakkumisel ning selle alghind oli 1,4 miljonit eurot. Parima pakkumise tegi 1 616 167 euroga OÜ Lõunakeskus.

Maatükil olev kolmekorruseline maja valmis 1998. aastal ning praegu ei ole sel rendilepinguid. Viimati asus seal Ukraina sõjapõgenike vastuvõtukeskus. BNS

Vald otsib sobilikke pindu seinamaalinguteks

Elva vald otsib koos tänavakunstifestivaliga RUA (Rural Urban Art) ehitisi ja objekte, mille fassaadid võiksid saada kaunistatud kunstiteosega. Mõte on seinamaalingute abil muuta avalik ruum justkui kunstisaaliks ning viia visuaalkunsti ka küladesse ja alevikesse.

Vallavalitsus ootab ettepanekuid aadressile elva@elva.ee hiljemalt pühapäevaks, 8. oktoobriks. Seejuures tuleb arvestada, et maalitav sein peab olema hästi ligipääsetav ning vaadeldav nii kohalikele elanikele kui võõrastele. Kandidaatide seast valitakse välja üheksa hoonet ja objekti. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles