Pallase hotelli stipendiumi sai seekord Hannes Kaljujärv

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
OÜ Hotell Pallas juhatuse esimees Verni Loodmaa õnnitleb Hannes Kaljujärve.
OÜ Hotell Pallas juhatuse esimees Verni Loodmaa õnnitleb Hannes Kaljujärve. Foto: Mailis Vahenurm / Vanemuine

Komöödia «Päikesepoisid» esietenduse tormiline lõpuaplaus 30. septembril oleks kestnud küllap terve igaviku, kui seda ei oleks vaigistanud teatrijuht Aivar Mäe. Tarvis oli üle anda hotell Pallase järjekordne teatristipendium. Selle pälvis Hannes Kaljujärv, kes kehastab «Päikesepoistes» oma elu viimasesse vaatusesse jõudnud näitlejat Willie Clarki.

OÜ Hotell Pallas juhatuse esimees Verni Loodmaa avaldas heameelt, et seekord sai stipendiumi näitleja, kes kannab endas Vanemuise parimaid traditsioone ja kelle rolle on olnud võimalik nautida juba aastakümneid.

Tartu kultuurkapitali juurde loodud teatristipendiumi varasemad laureaadid on näitlejad Jüri Lumiste, Ott Sepp, Merle Jääger, Külliki Saldre, Karol Kuntsel, Maria Soomets, Linda Kolde ja Tanel Jonas, Margus Jaanovits, Marian Heinat ning Andres Mähar ja Priit Strandberg. 2019. aastal anti välja eristipendium kogu Vanemuise draamatrupile, et toetada ühist teatrireisi Kreekasse. 2022. aastal said Pallase teatristipendiumi Maarja Johanna Mägi ja Karol Kuntsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles