Pildid Jõgeval valmis keskkonnaameti uus tehnoloogiahoone

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Jõgeval avati reedel keskkonnaameti uus tehnoloogiahoone, kus on tagatud funktsionaalsus, energiasäästlikkus ja vastupidavus. Hoones hakatakse hoidma keskkonnameti Jõgeva piirkonna tööks vajalikku tehnikat: lisaks autodele on seal võimalus parkida ja hoiustada paate, haagiseid, ATV-sid ja muid masinaid.

Keskkonnahoidu silmas pidades on ehitis planeeritud A-energiaklassile vastavaks. Katusele paigaldatud päikesepaneelid võimaldavad hoonel soodsates tingimustes kätte saada kogu toimimiseks vajaliku elektrienergia. Maja on kaetud puitfassaadiga, mis sobib hästi Jõgeva kesklinna peatänava äärde ja elamupiirkonda.

«Keskkonnaametil on Eestimaa eri nurkades üle 30 kontori, mis võimaldavad meil valdkonna spetsialistidele pakkuda töökohta nende kodu lähedal. Teisalt saame niimoodi maakonnakeskustes kohal olles kiiremini reageerida piirkondades tekkivate keskkonnaprobleemide korral,» sõnas keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra.

Keskkonnaametil puudusid oma eritehnika hoiustamiseks Jõgeva vallas seni head lahendused. «Seni oleme tehnikat hoidnud Endla looduskeskuse juures või Jõgeva päästekomando garaažis, nüüd on aga aeg rõõmustada, sest saame kõik oma tehnika sõna otseses mõttes ühe katuse alla,» rääkis Vakra.

Jõgeval on keskkonnaametil kaheksa sõidukit, viis maastikusõidukit, kolm haagist ja kaks paati, mida kasutab Jõgevamaa kontor ja järelevalvebüroo. Lisaks on uues tehnoloogiahoones reservis kaks paati, paadimootoreid ning muud pääste- ja paadivarustust.

«Oluline on see, et Jõgeval avatud keskkonnasäästlik tehnoloogiahoone hakkab sümbioosis tööle samal tänaval 2021. aastal avatud riigimajaga. Riigimajas töötavatel keskkonnaameti töötajatel on nüüd võimalik tööks vajalikku eritehnikat hoiustada kvaliteetsetes tingimustes ja, mis peamine, oma töökoha lähedal. Meil on hea meel, et maja on valminud suurepärase koostöö tulemusel ning saame olla osalised Jõgeva valla piirkonna arengus,» rääkis Riigi Kinnisvara projektidirektor Indrek Henk.

Tehnoloogiahoone suletud netopind on 278,7 ruutmeetrit. Hoones on kaheksa eraldatud, kuid läbikäidavat erineva otstarbega boksi ja väike laoruum, samuti kohad haagistega autode ja kerghaagisel ATV-de hoidmiseks. Õuealal on parkla ning väline manööverdamisala, lisaks avatud varjualune veel kolmele masinale.

Jõgeva tehnoloogiahoone maksis ligi 1,5 miljonit eurot. Hoone arhitekt on Anu Kulbach ning projekteerija Kuubik Projekt. Ehitasid Dreibau ja Arens Ehitustööd. Tellija on keskkonnaamet ning omanikujärelevalvet tegi Keskkonnaprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles