GALERII Tartu ülikool kutsus tänavu talendiprogrammi 66 esmakursuslast

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Tartu ülikooli muuseumi valges saalis algas 27. septembril programmi «Talendid Tartusse!» uus õppeaasta 66 võimekale esmakursuslasele.

«Talendid Tartusse!» pakub lisaks tavaõpingutele atraktiivseid võimalusi neile, kes on oma senisel haridusteel saavutanud väga häid õpitulemusi.

Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk julgustas talentide õppeaasta avasündmusel esmakursuslasi kindlasti programmi kokkusaamistel osalema. Need on väljasõidud ja igakuised inspireerivad kaminaõhtud, mil kohtutakse mõne silmapaistva teadlase või ettevõtjaga.

Värskeid ülikoolipere liikmeid tervitas ka teaduskooli direktor Ana Valdmann, kes tänas kõiki projektide juhendajaid, sealhulgas SEB Tartu innovatsioonikeskust, ettevõtlusprojekti ja ülikooli loodusteadusliku hariduse keskust noore õpetaja projekti juhendamise eest.

Seejärel andis programmi «Talendid Tartusse!» lisaväärtustest ülevaate Tartu ülikooli arendusprorektor Tõnu Esko.

Üliõpilane Erich Richard Rosental kõneles oma kogemustest noore õpetaja projekti keemia huviringi juhendamisel.

«Iga kord tuleb lastelt mõni nii huvitav küsimus, mis võib ka minul juhtmed täiesti kokku ajada,» kirjeldas ta ning lisas, et juhendamine on andnud talle eeskätt hea ajaplaneerimise ja tegevuse läbimõtlemise kogemuse.

Programm tähendab ühtlasi seda, et teadussuuna valinud noored kaasatakse õppeaasta jooksul mitme valdkonna teadusprojektidesse.

«Talendid Tartusse!» on mõeldud Tartu ülikooli õppima asunud esimese aasta tudengeile, kes on gümnaasiumiajal osalenud Eesti olümpiaadide lõppvoorudes või rahvusvahelistel olümpiaadidel. Liituda sai ka juhul, kui gümnasisti eesti keele ja matemaatika riigieksami tulemused olid mõlemad vähemalt 90 punkti või Tartu ülikooli akadeemilise testi tulemus vähemalt 80 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles