Aeglane menetlus soosib pisivargusi, pikanäpumehed käituvad aina vägivaldsemalt

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Turvatöötajate väljaõpe hõlmab ka vägivaldsete varaste neutraliseerimise võtteid, ka Viking Security meeskonnale korraldatakse vastavaid õppusi.
Turvatöötajate väljaõpe hõlmab ka vägivaldsete varaste neutraliseerimise võtteid, ka Viking Security meeskonnale korraldatakse vastavaid õppusi. Foto: Viking Security

Viimase nädala jooksul on vägivaldsed vargad rünnanud poode Tartus ja kogu Eestis sagedamini kui varem mitme kuu jooksul kokku, hoiatab seitsme suure poeketi kauplusi valvav Viking Security.

Viking Security mehitatud valve juhi Juhan Aia sõnul panid vägivaldseid varguskatseid toime nii turvatöötajatele ja politseile juba tuttavad vargad kui ka varem tundmata isikud, kes aga tegutsesid organiseeritult ja grupis.

«Mõni vahepeal karistustki kandnud nii-öelda profivaras on naasnud kuritegelikule teele, värvanud endale uusi kaaslasi ning tegutseb enneolematult nahaalselt. Vähemalt sama palju tekitab muret aga see, et ilmunud on ka uusi seltskondi, kes tegutsevad selgelt koordineeritult ja tööjaotusega. See viitab, et kriminaalide read täienevad,» hindas Aia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles