Päästjatel tuli kustutustöödele appi kutsuda piirivalvepaat

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Sõidukitega ligipääsmatus kohas, Suursoos, oli põlema süttinud ühekordne viilkatusega maja.
Sõidukitega ligipääsmatus kohas, Suursoos, oli põlema süttinud ühekordne viilkatusega maja. Foto: Lõuna päästekeskus

Möödunud ööpäeva oli Lõuna päästekeskusele töine ning ka keeruline, sest muu hulgas oli Peipsiääre vallas Suursoos süttinud hoone, kuhu päästjatel puudus aga mööda maismaad ligipääs.

Päästeamet sai väljakutse Peipsiääre valda Praaga külla, kus oli põlema süttinud ühekorruseline viilkatusega maja, neljapäeval kell 15.40. Et aga hooneni puudus mööda maismaad ligipääs, reageeris väljakutsele Tartu päästekomando paat. Ühtlasi palusid nad appi piirivalvepaadi.

Päästjate saabumise ajaks oli maja juba tulekahjus hävinud ning kustutada oli vaid varemeid. Kõrvalhoone suudeti süttimisest päästa, samuti takistati tule levimine metsa. Tulekahju likvideeriti kell 19.09.

Esialgsel hinnangul võis põlengu põhjustada elektririke.

Sama päeva hilisõhtul hävis tules veel ka kaks sõiduautot. Nimelt said päästjad kell 23 väljakutse Põltsamaa valda Neanurme külla, kus esialgu teadmata põhjusel olid süttinud sõidukid.

Mõlemad autod hävisid tules täielikult, samuti sai kahjustada lähedus olnud veoauto, täpsemalt selle kabiin. Kustutustööd lõpetati kaks minutit peale südaööd.

Lisaks said päästjad eile kaks väljakutset Tartus juhtunud liiklusõnnetustele.

Neist esimesele reageerisid nad hommikul, kui kell 10.10 teavitati häirekeskust liiklusõnnetusest Tõrvandi alevikus, kus auto oli sõitnud alajaamahoonesse sisse. Päästjad aitasid auto hoonest välja vintsida ning autojuht anti tervisekontrolliks üle kiirabibrigaadile.

Teine väljakutse oli htul kell 17.04, kui Papli tänaval oli kokku põrganud kaks sõiduautot. Päästjad eemaldasid sõidukite süttimisohu ning likvideerisid õlireostuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles