Mida sina prügikasti panid? Linn kontrollib tartlaste jäätmeid (2)

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Osaühingu Ecomarketer töötaja vaatab jäätmekonteineri sisu läbi pärast seda, kui see on maandunud prügiauto mahutisse.
Osaühingu Ecomarketer töötaja vaatab jäätmekonteineri sisu läbi pärast seda, kui see on maandunud prügiauto mahutisse. Foto: Sille Annuk

Osaühing Ecomarketer uurib sel nädalal linnavalitsuse palvel pisteliselt tartlaste segaprügikonteinerite sisu, et teada saada, kuidas inimesed järgivad jäätmete liigiti kogumise nõuet.

Prügibingo nime kandva aktsiooni käigus võetakse erinevates linnaosades juhuvalimi alusel ette 400 kinnistut, kus kutseline jäätmeanalüüsija lõikab prügikotid pärast kastist välja kallamist lahti ning annab seal sisalduvale kraamile hinnangu. Nõnda tehtud tähelepanekutest teavitab linn kõiki valimisse sattunud konteinerite omanikke. Kus avastatakse liigiti kogumise reeglite rikkumine, tehakse peremehele märkus. Eeskujulikud sortijad saavad tunnuskirja.

Projekti läbiviija, Ecomarketeri omaniku Margus Vetsa sõnul näitab senine tagasiside, et ligi 95 protsendis konteinerites leidub selliseid jäätmeid, mis ei peaks seal olema. See kinnitab, et linlased pole veel tänapäevast, keskkonda säästvat jäätmemajandust südameasjaks võtnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles