Päästjate reageerimine Tartu kesklinna paraneb

Tartu Postimees
Copy
Annelinna päästekomando.
Annelinna päästekomando. Foto: Päästeamet

Alates 1. oktoobrist on Tartu komandos senise ühe päästeauto ja meeskonna asemel valmisolek reageerida kahe päästeauto ja meeskonnaga. Täiendus saavutatakse Annelinna komandost ühe meeskonna ületoomisega.

Lõuna päästekeskuse komandode operatiivväljasõitude komandopõhise koormuse analüüsil selgus, et suur osa Tartu linna väljakutseid on Tartu kesklinna ja selle lähiümbrusse. See tähendab, et Tartu päästekomando (Aleksandri 11a) meeskonna töökoormus on olnud võrreldes teise Tartu linna päästekomando, Annelinna komandoga (Jaama 207) märksa kõrgem.

Töökoormuse võrdsustamiseks ja reageerimise tõhustamiseks otsustati viia üks kahest Annelinna päästekomando meeskonnast Tartu komandosse. Tänu sellele muutub Tartu kesklinna, aga ka kesklinnast Tallinna, Viljandi ja Valga poole jäävate piirkondade päästeteenus kättesaadavamaks ning mitmele samaaegsele või suuremat ressurssi nõudvale päästesündmusele ka kiiremaks.

Ühtlasi muutub osaliselt varustuse ja tehnikaüksuste asukoht. Töökoha vahetavad omavahel ka komandopealikud, alates 1. oktoobrist juhib Tartu komandot Jaano Maask ja Annelinna komandot Taavi Müürsepp.

Tartu päästekomando.
Tartu päästekomando. Foto: päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles