Vesinikubuss läks Lätis katki. Tartu näidissõidud jäävad ära (3)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Väljareklaamitud vesinikubuss Tartusse tehnilise rikke tõttu ei jõuagi.
Väljareklaamitud vesinikubuss Tartusse tehnilise rikke tõttu ei jõuagi. Foto: Erakogu

Tartusse pidanuks sel nädalal jõudma vesinikul töötav buss, millega kõik huvilised saanuks reedel ja laupäeval tasuta proovisõitu teha. Paraku läks buss Lätis katki ning kuna tarvilikku varuosa pole võimalik kiiresti saada, jääb kavandatud esitlus ära.

Esialgse plaani kohaselt pidi vesinikubuss Tartusse jõudma juba kolmapäeval, kuid sama päeva lõunaajal selgus, et masina õhukompressor on lakanud töötamast.

«Kohe telliti varuosa, kuid juba teele saadetud jupp ei jõudnud õigeks ajaks kohale,» kõneles projekti eesvedaja Jaanus Tamm. Et varuosa saabumise aeg polnud veel neljapäeva päevalgi selge, otsustati Tamme sõnul Tartusse planeeritud proovisõit ära jätta ning keskenduda Tallinnasse 3. oktoobriks planeeritud demonstratsioonile.

Õhukompressori rike ei ole ainult vesinikubussile omane probleem, sarnaseid hädasid tuleb ette ka diisel- ja gaasibussidel. Küll aga on praegu katki läinud seade spetsiifiline. «Vesinikubusse on nii vähe, et pidime jupi kaugelt tellima, sellist universaalset varuosa ei ole paraku ladudest saada,» täpsustas Tamm.

Käimasoleva projekti käigus buss Tartusse ei jõuagi, kuna pärast Tallinna-sõite rändab see sõiduk kohe Portugali. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles