Vargad üritasid toitu ja esmatarbekaupu tänavu suvel mullusest seitse korda rohkem näpata (1)

Tartu Postimees
Copy
Poevaras tegutsemas. Fotolavastus.
Poevaras tegutsemas. Fotolavastus. Foto: Marko Saarm

Enamiku suurte poekettide kauplusi valvava Viking Security andmetel üritati Lõuna-Eestis sel suvel toitu, hügieenitarbeid ja muud esmavajalikku varastada üle seitsme korra sagedamini kui eelmisel aastal ning need jäid varastele näppu isegi tihedamalt kui alkohol.

Viking Security mehitatud valve juhi Juhan Aia sõnul olid vargad suvel üle Eesti aktiivsemad kui mullu, aga muid näitajaid ületas mäekõrguselt tavaliste olmekaupade varguskatsete kasv Lõuna-Eestis.

«Andmed näitavad argiste kaupade varastamise katsete sagenemist tegelikult juba kevadtalvest alates. Selle taga on ilmselt üldine ostujõu langus, mis tekitab varastatud kaupade musta turu. Aga nüüd suvel toimus omakorda järsk jõnks ülespoole,» rääkis ekspert.

Juhan Aia selgitas, et kui möödunud suvel andis varaste sihitud kaupade hulgas tavapäraselt tooni alkohol, siis sel aastal olid olmekaubad isegi nii-öelda populaarsemad.

«Poodidest üritati sel suvel varastada palju rohkem kui mullu, aga alkoholi varastamise katseid oli pea sama hulk. Toitu, rõivaid, hügieenitarbeid, kodukeemiat ja muud sellist segakaupa prooviti samas varastada kokku üle seitsme korra rohkem,» tõstis valvejuht esile.

Juhan Aia hinnangul ei anna majanduse üldpilt lootust, et varaste aktiivsus poodide, kodude või ettevõtete suunal väheneks.

«Pigem võime algaval talvel näha varguskatsete uusi musti rekordeid, milleks peame kõik valmis olema,» ütles Viking Security mehitatud valve juht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles