Tartu Maratoni Klassiku sarja võitja selgub isa ja poja duellis

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Mullu tuli Kristo Prangel Tartu linnamaratoni põhidistantsil 29. kohale. Toona jooksis ta numbriga 16 (vasakul).
Mullu tuli Kristo Prangel Tartu linnamaratoni põhidistantsil 29. kohale. Toona jooksis ta numbriga 16 (vasakul). Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Võistlussarja Tartu Maratoni Klassik viimase etapi, Tartu linnamaratoni eel on sarja juhtimas eelmise aasta võitja Kristo Prangel. Edu lähima jälitaja, oma isa Rait Pallo ees on napid 35 punkti. Kolmandat kohta on hoidmas Kaspar Neemesto, kelle vahe liidriga on 44 punkti.

Praegu tabelit juhtiv Kristo Prangel arvas, et kaitseb esikoha ära. «Tuleb hammastega kinni hoida,» ütles Prangel, kes soovib isa rekordi üle teha. Tema isa Rait Pallo on sarja võitnud koguni viiel korral: aastatel 2006, 2007, 2010, 2011 ja 2012.

Siiski tunnistas varasemalt korra sarja võitnud Prangel, et ettevalmistused ei ole kulgenud plaanipäraselt. «Põlvel tekkis juba suvel ülekoormus ning juulikuust alates ei ole saanud joosta nii, nagu tahaks. Isiklikku rekordit kindlasti püüdma ei lähe,» lisas Prangel selgituseks.

Rait Pallo võtab asja rahulikult, kuid tõdeb, et võistlusel allahindlust ei tehta. «Lähen kindlasti kiiresti jooksma ning niisama midagi kinkima ei hakka. Poiss peab ikka ise pingutama,» sõnas ta. 

Oma kogemustele toetudes soovitab ta pojal targalt joosta. «Füüsilised võimed on tal kindlasti paremad kui minul ning eks ta peab jälgima, et konkurendid liiga kaugele eest ära ei läheks. Maratoni distants on pikk ja juhtuda võib kõike,» rääkis ta.

Võistlussarja Tartu Maratoni Klassik viiekordne võitja Rait Pallo.
Võistlussarja Tartu Maratoni Klassik viiekordne võitja Rait Pallo. Foto: Mihkel Maripuu

Naiste arvestuses hoiab kindlalt esikohta samuti eelmisel aastal sarja võitnud Ann-Christine Allik, kes edastab teisel kohal olevat Merilin Metsalu 381 punktiga ning kolmandal kohal olevat Anneli Tühist 447 punktiga. «Hooaja jooksul on viperusi juhtunud, näiteks suusamaratonil sõitsin pikalt ühe kepiga,» meenutas Allik.

Tartu linnamaratonil on tema eesmärk eelmisel aastal joostud isiklikku rekordit parandada.

Tiimide arvestuses peavad tihedat heitlust esikohale Arel Team ja Simuna spordiklubi. Hetkel on vahe 90 punkti Areal Teami kasuks. Samuti on tihe heitlus poodiumi kolmandale astmele, kus Tripassioni triatloniklubi on juhtimas Seiklushundi ees vaid 77 punktiga.

Täpseid punktiseise saab jälgida Tartu Maratoni veebist.

Tartu linnamaraton toimub 7. oktoobril. Samal õhtul kell 20 toimub klubis Gutenberg Klassiku sarja lõpupidu ja parimate autasustamine.

Tartu Maratoni Klassik on aastaringset sportlikku väljakutset pakkuv sari, kuhu kuuluvad Tartu maraton, Tartu rattaralli, Tartu maastikumaraton, Tartu rattamaraton ja Tartu linnamaraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles