Supelsooja vett oli pikemalt kui rannavalve tööaega

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Anne kanali rannas olid eile mõned kiikiujad, aga veel 15. septembril lubanuks veetemperatuur heisata rohelise lipu – heiskajat polnud.
Anne kanali rannas olid eile mõned kiikiujad, aga veel 15. septembril lubanuks veetemperatuur heisata rohelise lipu – heiskajat polnud. Foto: Margus Ansu

Võrus Tamula rannas võinuks veel esmaspäeval heisata rohelise lipu, mis märgib muu hulgas, et vesi on vähemalt 18 kraadi soe. Tartus Emajões oli see piir viimati ületatud 15. septembril, Anne kanali kohta mõõtmisandmeid ei ole, aga tavaliselt on seal vesi olnud paar kraadi soojem.

Õhk on septembris olnud paljudel päevadel suviselt soe. Aga rannavalve suvi kestab juuni algusest augusti lõpuni – kas ilm ja vesi läheb soojaks varem ning soojust jagub pikemalt, siin arvesse ei võeta.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles läinud nädalal, et kindlasti võib linn rannavalvet pidada ka muul ajal, kui riigi poolt ette antud suplushooajal, keelatud see ei ole. «Kui meil on vahendeid piisavalt, võime ka aasta ringi teha ja loendada jääaugus suplejaid,» nentis ta. «Kui kliima soojenemine ikkagi jätkub, siis peame lepingusse panema võimaluse pikendada, muu hulgas, mis tingimustel see pikendamine realiseerub ja kui kaua tuleb ette öelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles