GALERII Tudengipäevad algasid. Pannkoogihommik tõi kokku üle ootuste palju rahvast

Copy

Tudengipäevade sügisfestival on taas pärale jõudnud ning nagu traditsiooniks on saanud, siis avapaugu sellele annab pannkoogihommik.

Kella kaheksast hommikul kuni lõunani oli võimalik kõigil soovijatel Raekoja platsil endale meelepärasega keha kinnitada. Valikus oli nii sündmuse nimele viitavaid pannkooke eri vormides, aga ka võileibu, kohvi, teed ja tudengite seas läbi aegade väga populaarset jooki longerot, mis sedapuhku mõne kurvastuseks oli alkoholivaba.

Ürituselt ei puudunud ka viimaste aastate menukaim toit tatar. Seda pakub iga aasta Tartu üliõpilaste looduskaitsering ning selle presidendi Joosep Jagomägi sõnul on eesmärk jagada korralikku matkatoitu. Raekoja platsil ringi liikudes võis märgata, et pea igal teisel oli pannkookide asemel taldrikul hoopis tatar.

Tatart keedetakse koos köögiviljade ja muu maitsvaga, kuid salaosiseks peab Jagomägi hoopis midagi muud. «Ma arvan, et salakomponendiks on need potid, milles me tatart keedame,» selgitas ta. «Nendes on juba hea kümme aastat tatart keedetud.»

Tatart kiitis ka ürituse peakorraldaja Regina Kirillova, kelle sõnul õnnestus terve ürituse korraldus väga hästi. «Inimesi on ebatavaliselt palju, kella kaheksast oli juba plats inimesi täis,» rääkis ta. Tema juttu kinnitas ka see, et telkide vahel oli pea võimatu liikuda ning seda, kust jooksid järjekorrad, ei olnud võimalik tuvastada.

Korraldaja sõnul oli neil sellel aastal kasutada ka vähem ruumi kui tavaliselt, sest remondis on purskkaevu ümbrus ning lahti on veel suveterrassid. «Mis teha, kasutame seda, mis on,» lausus ta. Olenemata tugevast küünarnukitundest olid inimesed rõõmsad ning kohvi- ja pannkoogilõhn täitis terve raeplatsi.

Tartu tudengipäevad on linnas 25. septembrist 1. oktoobrini ning selle aja jooksul saab ennast proovile panna nii traditsioonilises Mälukas, Titaantudengi heitluses, sokimaadluses ja veel paljudel üritustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles