Galerii Jäisel perepäeval sai igaüks liuleda koos oma ala proffidega

Copy

Üleeuroopalise spordinädala raames toimus pühapäeval, 24. septembril Lõunakeskuses Astri Arenal perekondlik liikumispäev, kus lisaks jääl kulgemisele sai küsida nõu professionaalidelt ja kohal oli ka kiiruisutaja Saskia Alusalu.

Liikumispäeva korraldati Astri Arenal teist aasta järjest ning selle eesmärk on tõmmata tähelepanu kehalisele aktiivsusele ja tervislikele eluviisidele. Kohapeal sai proovida nii jäähokit kui ka uisutamist.

Rohkem huvilisi

Iluuisutreener Merily Keskküla sõnul võiks alati rohkem olla inimesi, kes sooviks jääle minna. «Inimestel on väga palju huvi selle vastu, aga võibolla ei julgeta kohe jääle minna,» selgitas ta.

Tartu Välk 494 hokimeeskonnas mängiv Olev Kork sõnas, et jäähoki puhul tihti kardetakse, et see on hirmus spordiala ning et varustusele peab palju raha kulutama. Tegelikult on Korgi sõnul Tartus seis hea, varustuse saab klubilt ning kui juba mõned võtted hokis selged, siis saadakse sageli aru, et ei ole see üldse nii hirmus ala.

Nagu paljude huvialade puhul ikka, on Korgi sõnul ka jäähokis see mure, et kui noored saavad umbes 15-aastaseks siis hakkab huvi raugema ja tihti lõpetatakse trennis käimine sootuks. «Siis kui kunagi ollakse vanemad, hakatakse tihtipeale taas harrastajana uuesti mängimas käima,» rääkis ta.

Oluline on liikumine

Endise tippsportlase ja kiiruisutaja Saskia Alusalu sõnul pole tegelikult üldse kõige olulisem see, et lastest sirguks tippsportlased, või see, kui kaua nad mingi alaga tegelevad. Olulisim on see, et lastel oleks võimalus aktiivselt liikuda ja avastada ning proovida erinevaid alasid. «Kui esimest korda panna täiskasvanueas uisud jalga, siis on väga raske,» lausus ta.

Uisutamine on Alusalu meelest hea ala, millega tegeleda, sest see annab hea põhja alla ka teistel spordialadel tegutsemiseks. «Kui tunnetus jääl on olemas, siis on ükskõik millist ala pärast lihtsam teha, sest tasakaalutunnetus on paigas,» märkis Alusalu.

Liikumispäeval said lapsed ka koos Saskia Alusaluga uisutada ning õppida kergemaid uisuvõtteid ja harjutusi, mis on uisutajate põhivaras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles