ESTCube-2 stardib mõne nädala jooksul

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Juulis alustas ESTCube-2 teekonda Tšehhi poole, saatjateks tiimi liikmed Laur Edvard Lindmaa (vasakult), Michelle Lukken, Kristo Allaje ja Sergei Kuzmin. Nüüd on satelliit jõudnud stardipaika.
Juulis alustas ESTCube-2 teekonda Tšehhi poole, saatjateks tiimi liikmed Laur Edvard Lindmaa (vasakult), Michelle Lukken, Kristo Allaje ja Sergei Kuzmin. Nüüd on satelliit jõudnud stardipaika. Foto: Sille Annuk

Suvel Eestist teele asunud satelliit on valmis ja ootab Lõuna-Ameerikas kanderakett Vega starti. Raketistart peaks toimuma Eesti aja järgi 5. oktoobri varahommikul kell 4.36.

EstCube-2.
EstCube-2. Foto: Tõravere observatoorium

Raketi stardiaeg ei ole kivisse raiutud, kuna on palju asju, mis võivad valesti minna. Tihti lükatakse raketi start ilmaolude või tehnilise valmisoleku tõttu edasi. Tartu observatooriumi pressiesindaja Marja-Liisa Platsi sõnul tehakse seda kohati väga lühikese etteteatamisega, vahel isegi kõigest pool tundi enne starti, ning samuti võidakse starti edasi lükata mitu korda.

Sündmus on pidulik veel seetõttu, et ESTCube-1 stardist, mis tegi Eestist kosmoseriigi, on möödunud 10 aastat ja sama kaua on arendatud ka seda uut satelliiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles