PILDID Mälestuspäev Raadi kalmistul tõi ülikoolipere kokku

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy

Raadi kalmistul mälestas Tartu ülikoolipere enda seast lahkunud liikmeid. Sadakond inimest süütasid küünlad kalmudel, kus puhkavad neile hariduse andnud professorid, kursusekaaslased ning endised kolleegid, aga ka need, kelle maised rännakud lõppesid juba ammu.

Raadi kalmistu südames said neljapäeva pärastlõunal kokku paljud Tartu ülikooliga ühel või teisel moel seotud inimesed, kes pidasid oluliseks iga-aastasel mälestuspäeval mõnele endale olulisele inimese hauale küünal asetada ning kadunukesi üheskoos meenutada.

Mälestuspäeva avakõnes mõtiskles Tartu Ülikooli-Jaani koguduse õpetaja Triin Käpp selle üle, kas siitilmast oleks parem lahkuda hauaga või ilma hauata. «Kohtan aeg-ajalt inimesi, ka enda lähedasi, kes soovivad saada mitte maetud. Nad soovivad, et nende tuhk puistataks metsa või merre. Siinkohal ütlen, et see on Eesti Vabariigi seadusega keelatud, aga seaduses on väike auk. Nimelt mitte keegi ei kontrolli seda, mis saab tuhast edasi,» märkis ta. «Selle võib endale kasvõi kaminasimsile panna, aga seda ma muidugi mitte kellelegi kunagi ei soovita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles