Keskkatlamaja korsten uusehitiste tulles siiski langeb

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Endise keskkatlamaja korsten on nüüdseks otsustatud lammutada. Kas aga Emajõe kallasraja äärde jäävad tulevikus alles raudtee metallist laadimisestakaadid, on praegu veel vastuseta. Taamal kõrguvad katlamaja hoonete rusude kuhjad.
Endise keskkatlamaja korsten on nüüdseks otsustatud lammutada. Kas aga Emajõe kallasraja äärde jäävad tulevikus alles raudtee metallist laadimisestakaadid, on praegu veel vastuseta. Taamal kõrguvad katlamaja hoonete rusude kuhjad. Foto: Margus Ansu

Suvel lammutatud endise keskkatlamaja rusude koristus käib tuleva aasta alguseni, aga kuniks purustatud betooni ja kivide kuhjad kõrguvad, jätkub selle Turu 18 krundi uushoonestamise ettevalmistus detailplaneeringu avaliku väljapanekuga oktoobri algul. Eelmisel nädalal otsustas linnavalitsus detailplaneeringu vastu võtta – viis aastat pärast võistluse korras planeerimisidee valimist.

Detailplaneering näeb ette viie krundi moodustamist, millest kolm on tee või haljastuse tarbeks ning kaks ehitamiseks. Neist linnapoolsem krunt, kaugjahutushoone kõrval, on otstarbega korterelamu maa, kaubandus-, toitlustus- ja teenindushoone maa, kontori- ja büroohoone maa.

Esimesele korrusele on kohustuslik kavandada kaubandus-, toitlustus-, teenindus-, spordihoone, haridus-, kultuuri-, kogunemis- või lasteasutuse ruumid, lubatud ei ole majutusasutused ja bürood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles