Politsei tabas Tartus autopesulaid rüüstanud varga (2)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kohus otsustas, et autopesulaid lõhkunud mees tuleb võtta vahi alla.
Kohus otsustas, et autopesulaid lõhkunud mees tuleb võtta vahi alla. Foto: Jürgen Puistaja

Viimase nädala jooksul on Tartus rüüstamise ja varguse ohvriks langenud kolm autopesulat. Üsna pea oli politseil teada, et pesulaid käib lõhkumas üks ja sama mees ning korrakaitsjatel õnnestus ta sel kolmapäeval tabada.

Neljapäeval astus autopesulaid lõhkunud 34-aastane mees kohtu ette. Kohus nõustus prokuratuuri taotlusega võtta kurjategija kaheks kuuks vahi alla.

Kiirreageerijate abiga

Tartu jaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal ütles, et nädala jagu päevi Tartus ja selle lähiümbruses nutipesula mündiautomaate rüüstanud mees peeti eile hommikul Tartumaal kinni.

«Nimelt läksid politseiuurijad kolmapäeva hommikul kontrollima üht vihjet, mille kohaselt võis nutipesula mündiautomaate rüüstanud mees viibida Tartumaal Vara valla ühes korterelamus,» rääkis menetlusjuht. «Uurijad tuvastasidki kahtlusaluse võimaliku viibimiskoha lähistelt ning tema kinnipidamiseks kaasati kiirreageerijad.»

Ta lisas, et 34-aastane mees varjus korterisse, ta oli enda kinnipidamise takistamiseks blokeerinud selle ukse ning ise põgenenud rõdu kaudu naaberkorteri rõdule. «Sealt kiirreageerijad mehe kätte saidki,» sõnas Reinthal. «Kinnipidamisel ta vastupanu ei osutanud. Kinnipidamise järel viidi mees Tartu vanglasse, kus temaga jätkati menetlustoiminguid. Tartumaal toime pandud nutipesulate vargusjuhtumite kriminaaluurimine jätkub.»

Pikk paturegister

Lõuna ringkonnaprokuröri Silva Roodi sõnul on 34-aastast meest praegu alust kahtlustada kuues Tartumaal toimepandud varguses. Mees on varem kriminaalkorras karistatud nii varavastaste kui ka narkosüütegude eest, mistõttu prokuratuur tegi Tartu maakohtule taotluse ta vahi alla võtta. Neljapäeva pärastlõunal võttiski Tartu maakohus mehe vahi alla.

Vahi tänava selvepesulas suutis varas kahju teha ligi 3000 eurot.
Vahi tänava selvepesulas suutis varas kahju teha ligi 3000 eurot. Foto: Kuvatõmmis turvakaamera salvestisest.

«Täname kõiki, kes jagasid politseinikega vihjeid mehe võimalikust asukohast ning aitasid seeläbi kurjategija tabada ja vanglasse saata,» ütles Timo Reinthal. «Ehkki kõnealusel mehel õnnestus end politseinike eest päevi varjata, on niisuguseid süütegusid toime pannud kurjategijate tabamine siiski vaid aja küsimus ning valekujutelma ei tasu kellelgi endale luua, et politsei selliseid inimesi varem või hiljem kätte ei saa.»

Ainuüksi eelmise nädala jooksul lõhkus kõnealune 34-aastane mees Tartus kolm nutipesulat ning viis neist kaasa ka hulga münte. Näiteks 17. septembril viis ta Vahi alevikus autopesulast kaks kasti müntidega. Ka suutis ta lõhkuda pesulaid Sõbra ja Teguri tänaval. Loetletud kolmele pesulale tehtud kahju ulatub 7000 euroni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles