Tartu linnamuuseum kutsub külastajaid näitusele vaidlema

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu inimestest ja linnaosadest rääkiva näituse «Meie Tartu» ideekonkursi võitis loovagentuur Pult.
Tartu inimestest ja linnaosadest rääkiva näituse «Meie Tartu» ideekonkursi võitis loovagentuur Pult. Foto: Loovagentuur Pult

«Meie Tartu» on unikaalne näitus, mis linnaelanikke ja kogukondi kaasates jutustab Tartu ja selle linnaosade lugusid tänapäeva tartlaste silme läbi. 

See tähendab ühtlasi, et näitus on avatud muutustele – külastaja saab tulla ja heas mõttes vaielda ning selle kaudu teha ettepanekuid näituse täiendamiseks või suunamiseks. Tulevikus loodab muuseum koos kogukondadega korraldada üritusi ja erinevaid aktsioone ning anda omalt poolt ka midagi linnaosadesse vastutasuks.

Tartu inimestest ja linnaosadest rääkiva näituse «Meie Tartu» ideekonkursi võitis loovagentuur Pult.

Tartu linnamuuseumi direktor Risto Lehiste sõnas, et Puldi esitatud ideekavandile andis lisaks agentuuri pikaajalistele kogemustele kaalu juurde selle omamoodi «pungilikkus».

««Meie Tartu» näitus tehakse väga lühikese aja jooksul ning me kasutame teistsugust ja vabamat lähenemist, kus kõik ei pea olema viimse karvani silutud. Täpselt nagu Tartu, on ka meie näitus natuke boheemlaslik. Seda kõike oli Puldi esitatud ideekavandis piisavalt sees. Nüüd jätkub töö meie linna elanike ja muuseumi pakutud ideede elluviimiseks,» kommenteeris Lehiste.

Võidutöö arvestab Tartu linnamuuseumi eripärade ja võimalustega ning toob parimal viisil välja Tartu linnaosade kaleidoskoopsuse. Näitust koostades ning ehitades arvestatakse erivajadustega külastajatega, et ka nende muuseumikogemus oleks võimalikult hea.

«Meie Tartu» näitus plaanitakse avada 2024. aasta kevadel ning valmib muuseumi, Tartu linnavalitsuse ning aktiivsete linnakodanike koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles