Vene ball avab uksed varakult

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise kontserdimaja avab eeloleval laupäeval, 24. märtsil vene balliks uksed varakult, juba kell 16.30.

Üks balli korraldajatest Oleg Nesterenko ütles, et nii ei teki rohkest külalistevoost ummikut. Kõigil saabujatel on siis aega garderoobis toimetada, šampusepokaal võtta ja hetke nautida ning leida rahulikult ruumi ka sõprade ja tuttavatega suhtlemiseks.  

Kuigi peo avafanfaarid hüüavad alles kella kuue paiku õhtul, on suure saali uksed varem lahti ning maja muusikahelidest täidetud.

«Meil on kõrgetasemelised külalised Pihkvast, vene koor ning Pihkva kunstikolledži õppejõud ja tudengid, kes läbivad selleks konkursi, et Tartusse ballile pääseda,» ütles Nesterenko.

Ka näeb õhtu jooksul Peetri ajastu kostüümides graatsilisi esinejaid, Tartu Annelinna gümnaasiumi ja vene lütseumi soliste ja ansambleid, Eesti võistlustantsijaid ning loomulikult laulja Anne Veskit, kes astub õhtu jooksul üles koguni kolmes tantsuplokis.

Tartus peetav vene ball on pika traditsiooniga, juba neljateistkümnes. See saab teoks tänu Tartu linna ja Tartumaa Omavalitsuste Liidu toele. Balli korraldusmeeskonnas on endiselt Tamara Hristo­forova, Niina Burlaka, Oleg Nesterenko, Aime Koger ja paljud teised.

«Vene kogukonnale annab peoõhtu võimaluse end emotsionaalselt laadida,» sõnas Nesterenko. «Eestlasedki on aasta-aastalt aina rohkem hakanud seda balli hindama emotsionaalsuse, sooja sõbralikkuse ning esinejate kõrge taseme tõttu.»

Nesterenko ennustas, et ballile on tulemas pool tuhat inimest, lisaks arvukad esinejate kollektiivid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles