Rongipiletite müügis esineb küberründe tõttu endiselt häireid

Tartu Postimees
Copy
Rongipiletite müügis esineb küberründe tõttu endiselt häireid.

 

 

 

 
Rongipiletite müügis esineb küberründe tõttu endiselt häireid.        Foto: Elmo Riig

Elroni rongipiletite müügis esineb eile pärastlõunal alanud ja piletimüügisüsteemile suunatud küberründe tõttu endiselt häireid. Ebamugavuste vältimiseks tasub rongipiletite ostmiseks võtta kaasa sularaha. Piletimüügisüsteemi pakkuja Ridango tegeleb olukorra lahendamisega.

«Olukord on hakanud paranema, kuid endiselt võib Ridango hallatava piletimüügikeskkonna vastu suunatud küberrünnakute tõttu esineda piletimüügis tõrkeid,» ütles Elroni klienditeenindusjuht Ardo Roosenberg. «Piletit on kindlasti võimalik osta rongis klienditeenindajalt sularaha eest, enamasti töötavad ka rongis asuvad piletimasinad ja klienditeenindajate terminalid. Küberrünnetest tingitud ebamugavuste vältimiseks palume reisijatel võtta igaks juhuks kaasa pileti soetamiseks sularaha. Elron palub reisijatelt ebamugavuste pärast vabandust.»

Kuna Elroni sõiduplaaniotsing on seotud piletimüügisüsteemiga, võib ka see olla aeg-ajalt kättesaamatu või väga aeglane. Sõiduplaane saab vaadata veel SIIT.

Riigi infosüsteemide ametit on intsidendist teavitatud ja Elronile piletimüügisüsteemi teenust pakkuv Ridango tegeleb olukorra lahendamisega.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles