Tavatu koor Semmarit lööb laulu ja teeb nalja Tubina saalis

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Semmarit esines 2006. aasta suvel Tallinnas.
Semmarit esines 2006. aasta suvel Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Sel nädalal teeb minituuri Eestis soomlaste tavatu muusikakollektiiv Semmarit ehk Seminaarinmäen Mieslaulajat ja annab ühe kontserdi ka tartlastele: neljapäeval kell 19 Elleri kooli Tubina saalis.

18 mehest koosneva a cappella koori esinemine on segu muusikast, huumorist, tantsust ja draamast. Semmarit on välja andnud mitmeid albumeid. Nad on esinenud sageli ka välismaal ning esindanud kodumaad EXPO maailmanäitustel Lissabonis 1998, Hannoveris 2000 ja Dubais 2020.

«Meie muusika tegemise viis on ainulaadne ja pisut erinev tavapärasest a cappella muusikast. See iseloomustab meie arvates ka Eestit, eestlastel on stiili ja nad on alati uutele ideedele avatud!» ütles Semmarite esimene tenor Turkka Saarikoski.

Nüüdse minituuri kavas on üks eriline, Eestisse tulekuks ettevalmistatud kontserdinumber. Seda esitavad mehed koos külalisesinejaks kutsutud viiuldaja Liis Lutsojaga.

«Mina puutusin Semmaritega esmakordselt kokku pea 20 aastat tagasi ning kiindusin alates esimesest kontserdist,» meenutas Lutsoja. «Olen neid elu jooksul mitukümmend korda kuulamas käinud ja iga kord olen saanud meeldejääva elamuse. Nende mitmekülgne helilooming, kõla, huumor ja karisma on midagi, mis ei jäta kindlasti külmaks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles