Tartus hukkus sõidukilt löögi saanud jalakäija

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Avariis sai surma 56-aastane jalakäija.
Avariis sai surma 56-aastane jalakäija. Foto: M.i.c.c.a/Shutterstock

Teade raskest liiklusõnnetusest Tartus laekus häirekeskusele ööl vastu kolmapäeva kella nelja ajal. Esialgsetel andmetel asus 56-aastane mees Tartus Turu ja Soola tänava ristmikul ületama sõiduteed, kui sai löögi Turu tänavat pidi liikunud Peugeot Boxeri kaubikult. Jalakäija sai õnnetuses raskelt viga ning hukkus sündmuskohal.

Tartu jaoskonna liiklussüütegude uurimisgrupi politseikapteni Anita Peiponeni sõnul liikus kaubik mööda Turu tänavat Aida tänava suunas, kui põrkas kokku paremalt lähenenud jalakäijaga. «Mis põhjusel kaubikujuht jalakäijat õigel ajal ei märganud ja mis tingis nii raskete tagajärgedega liiklusõnnetuse, selle peab välja selgitama kriminaalmenetlus,» sõnas Peiponen. Esialgse info kohaselt ületas autolt surmava löögi saanud mees teed ülekäigurajal.

Anita Peiponen lisas, et õnnetus juhtus pimedal ajal ristmikul, kus foorides põles kõikidele liiklejatele kollane tuli. «Tee sündmuskohal on kaetud asfaldiga, maapind oli vihmamärg, maksimaalne lubatud kiirus on seal 50 kilomeetrit tunnis,» selgitas uurija.
Hommikul pärast avariid ei reetnud miski, et ses paigas oleks mõni tund tagasi juhtunud raske avarii.

Avarii juhtus Soola ja Turu tänava ristmikul.
Avarii juhtus Soola ja Turu tänava ristmikul. Foto: Sille Annuk

«Öine aeg ning pea olematu liiklustihedus ei tohi mitte mingil juhul ühegi liikleja valvsust vähendada. Praegusel varasügisesel ajal peab liikluses seevastu olema veelgi tähelepanelikum, sest vihmamärg asfalt peegeldava tänavavalgustuse taustal neelab pimedal ajal suure osa nähtavusest, mistõttu on ka kergliiklejate märkamine oluliselt raskem. Seetõttu tuleb autojuhtidel pimedal ajal ning udu ja saju korral olla tavapärasest tähelepanelikkum ning ülekäiguradade juures hoog maha võtta. Jalakäijatel seevastu on aeg hakata sahtlipõhjast välja otsima helkureid, et end liikluses autojuhtidele märgatavaks teha,» rääkis Peiponen.

Kaubiku roolis olnud mees oli kaine ja omab juhtimisõigust. Jalakäija kainus selgub ekspertiisis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles